Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S har suttit för länge

Har du under de senaste åtta åren varit irriterad över ett kommunalt beslut i Östersund? Kanske Lillängeplanerna, skolnedläggningshot, eller arenabyggena?

Vad har då dessa beslut gemensamt? De är alla tagna av Socialdemokraterna i Östersund.

Östersunds kommun har i väldigt många mandatperioder styrts av S. Då samma parti får styra tillräckligt många år i rad uppstår en bekvämlighet som är farlig för demokratin, då man i princip vet att oavsett vad man beslutar så kommer man ändå att fortsatt få regera. Jag anser att det är dags för S att sitta i opposition.

Att S till varje pris vill driva igenom mer handelsetableringar i Lillänge är för mig ett mysterium. Östersund har ett centrum med en väldig utvecklingspotential, som består av många unika företag som tillsammans skattar miljontals kronor till kommunen varje år.

S är beredda att helt slå undan benen för dessa så hårt arbetande företagare till förmån för en utlandsägd exploatör, vars skatt inte ens hamnar inom Sverige.

Man verkar dessutom ha en förkärlek för att skrämma stadens barn, föräldrar, lärare, förskollärare och rektorer, genom att med jämna mellanrum hota med skolnedläggningar och större barngrupper.

Min kära gamla skola Fjällängen har under många omgångar fått känna av detta. Fjällängen är ett strålande exempel på en skola med god ordning, en fungerande organisation och duktiga lärare. I det långa loppet skulle det vara en ohygglig kapitalförstöring och ekonomisk förlust att lägga ned en sådan skola.

Detta verkar dock enligt S vara helt försvarbart, man var ju på något sätt tvungen luska fram den närmare halvmiljarden som krävdes för att finansiera Jämtkraft Arena, Östersund Arena och Skidstadions mediecenter. Anläggningar som på ett oförsvarbart sätt långt överstiger stadens behov.

Som om detta inte vore nog kryddar kommunen anrättningen med att utrota Östersunds kulturarv, i form av att avyttra Sveriges äldsta ångbåt i drift, Thomée.

Om två veckor är det val. Låt inte ideologi bestämma hur du röstar kommunalt. Tänk på vad partierna i stället har sagt och gjort i sakfrågor under de senaste två mandatperioderna.

Olle Björkebaum

16 år och partipolitiskt obunden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel