Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S och C backar om Lillänge-planer

Socialdemokraterna och Centerpartiet vill återremittera frågan om att sälja kommunens mark för etablering av köpcentrum.

På torsdag var det tänkt att Socialdemokraterna och Centerpartiet skulle rösta igenom försäljningen av kommunal mark i Odenskog, och bereda plats för ett nytt köpcentrum.

Men nu tänker partierna om, och på kommunfullmäktigemötet i Östersund på torsdag ska de föreslå att ärendet återremitteras.

S och C vill att det ska kompletteras med mer tydliga beskrivningar av effekter på jobb och skatteintäkter i kommunen.

Det skriver kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) och kommunalrådet Carina Asplund (C) i ett pressmeddelande.

– Det är ju viktigt när man gör en sådan här sak att man har en dialog med företagen, säger Carina Asplund till ÖP.

Hon hänvisar till en skrivelse från Odenskogs intresseförening, Östersund Handel och Destination Östersund AB, som även publicerades som en debattartikel i ÖP i lördags. Den handlade om att bromsa planerna för Lillänge.

– De är ju egentligen inte emot, men de vill ha en dialog och då tycker jag att vi ska ha det. Och att man undersöker närmare hur det här påverkar staden, bland annat vad gäller handel och trafiksituationen.

Så det var deras synpunkter som var avgörande?

– För oss i Centerpartiet var det det.

Hon berättar att Östersundscentern hade ett möte i måndags.

– Där bestämde vi att yrka på återremiss. Sedan ringde jag till AnnSofie Andersson och berättade det, och då var hon med på det.

Förutom samtalet från Asplund fick AnnSofie Andersson även ett samtal från Annette Lindow (Östersund Handel) som hade tänkt gästa kommunfullmäktigemötet med protestlistor.

– Då har vi ju missat något i dialogen. Jag förstår att de har funderingar och frågor som vi inte har lyckats besvara, säger AnnSofie Andersson.

– Frågan måste återremitteras för att tydligare beskriva positiva effekter. Vi måste också ha ett möte med författarna av skrivelsen för att se om vi har samma målsättningar fortfarande, säger Andersson.

Hon tror att fullmäktige kan ta frågan på mötet i mars i stället.

– Vi vill ju kunna ge besked till investerarna, säger hon.