Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S och M tycker lika om Bromma flygplats

Lokalpolitiker från olika block vill att flygplatsen blir kvar.

Kommunalrådet i Östersunds kommun, AnnSofie Andersson (S), och oppositionsrådet Pär Jönsson (M) vill båda att Bromma flygplats ska vara kvar.

Det kom fram på kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagen.

Pär Jönsson ville veta hur majoriteten i Östersunds kommun ställer sig till förslaget från majoriteten i Stockholms stad, om att Bromma flygplats kan komma att stängas. Jämtland berörs av frågan genom att flygbolaget Malmö Aviation flyger mellan Frösön och Bromma.

Jönsson lyfte bland annat fram att fler företag ger en större konkurrens och att Bromma ligger närmare Stockholms centrum än Arlanda.

AnnSofie Andersson tyckte, precis som Jönsson, att det är viktigt att det finns flera bolag som flyger på Åre Östersund Airport, och hon sa sig vara irriterad på att majoriteten i Stockholms stad verkar se sig ha monopol på flyget, som enligt Andersson är en riksangelägenhet. En fråga för hela Sverige, för Östersund och Jämtland, sa Andersson.

Hon sa att både Arlanda och Bromma är viktiga, särskilt fram till att tågtrafiken blir bättre mellan Östersund och Stockholm, där hon på sikt vill se snabbare tågförbindelser.

Pär Jönsson (M) tyckte att de lokala partierna ska lyfta frågan om Bromma till sina rikspartier.

Här kan du läsa hela ÖP:s rapportering från kommunfullmäktige i efterhand.

Läs mer:

Debatt: ”Vi behöver Bromma flygplats”

Stort gensvar för Bromma-grupp

Insändare: ”Bra att lämna Bromma”

Stark lokal kritik mot beslut att stänga Bromma flygplats

Debatt: ”Nedläggning av Bromma dråpslag mot länet”

Starka reaktioner på Brommabesked