Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S och V kritiska till MP:s och KD:s stöd av C och M

Socialdemokraterna och Vänstern är besvikna över att de inte lyckades samla en majoritet för att styra Krokom under den kommande mandatperioden.

Annons

"Vi har försökt att bilda en majoritet med Miljöpartiet och Kristdemokraterna. De valde dock att avstå från förhandlingar i ett tidigt skede i våra diskussioner".

Det skriver Anki Syversen som är ordförande för S i Krokom och V:s gruppledare i kommunfullmäktige, Jörgen Blom, i ett gemensamt pressmeddelande.

Om deras förhandlingar hade lyckats så hade S, V, MP och KD tillsammans kunnat styra med 23 av de 45 mandaten i kommunfullmäktige.

Nu får Centern, Moderaterna, MP och KD tillsammans 22 mandat och Sverigedemokraterna kommer med sina tre mandat att bli vågmästare. Och S- och V-oppositionen aviserar att det kan bli så.

"Vi är inte intresserad av att agera stödpartier för ett borgerligt minoritetsstyre", säger Anki Syversen.

"Med ett borgerligt och miljöpartistisk minoritetsstyre riskerar det att bli kortsiktiga lösningar i fråga för fråga", säger Jörgen Blom.

Läs mer:

Så här motiverade MP sitt val.