Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S-raset fortsätter

Samtidigt som S-ledaren Håkan Juholt åker land och rike runt på sin ”upprätta-förtroendet-turné” så rasar hans förtroendesiffror i botten.

Annons

I veckan har också ett flertal undersökningar visat att Socialdemokraterna opinionsmässigt fallit till sina lägsta nivåer någonsin.

Men S-ledaren verkar på ytan inte ett dugg nedslagen över usla opinionssiffror. Varken för sig själv eller partiet. ”Jag kommer att leda S i valet 2014”, sa Juholt som kommentar till de senaste siffrorna.

S-ledaren passade även på att lägga till att han minsann kommer leverera ett bättre valresultat än sin företrädare Mona Sahlin.

Samma Håkan Juholt som uttryckte mycket starka åsikter om förtroende när Sahlin uppvisade dåliga siffror. Då tyckte han att ett så stort parti som Socialdemokraterna inte kan ledas av en ledare som saknar stort förtroende i organisationen och i landet.

Det har sannerligen blivit ändring på det nu.

DN:s ledarskribent Hanne Kjöllers uttryck ”Bagdad Bob på svenska” känns som en träffande beskrivning på Juholts senaste uttalanden.