Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S satsar brett för valseger i Härjedalen

Med fem huvudområden och ett 20-tal mer konkreta löften ska Socialdemokraterna i Härjedalen försöka vinna höstens kommunalval.
– Det här är en satsning på jobb, utveckling och välfärd, säger Abbas Khanahmadi, ordförande för partiet i kommunen.

Vid en presskonferens för Härjedalens församlade media presenterade Socialdemokraterna sitt framtidskontrakt som berör fem områden: Jobb och företagande, utbildning, social omsorg, infrastruktur och kommunikation samt kultur och fritid. Partiet lovar bland annat gratis busskort för unga mellan 6 och 19 år, läxhjälp, vård och omsorg som bedrivs utan vinstintressen och att alla anställda inom kommunen ska erbjudas heltidstjänster. Delade turer för kommunanställda ska vara ett undantag.

– Där har vi redan gjort en del, säger Anna-Lena Andersson, som i dag är ordförande för socialnämnden och kandiderar för samma post nästa mandatperiod.

Det blir ju troligen en kostnad om ni ska ta bort delade turer. Hur klarar ni det i en redan ansträngd budget som ofta går med underskott?

– Det handlar om att omfördela resurser. Det ska vi klara, säger hon.

Nu sparkar valrörelsen i gång på allvar för partiet som har ett 70-tal valmedarbetare i kommunen, inräknat då medlemmar i SSU.

– Vi kommer att knacka dörr, ringa till folk, besöka arbetsplatser och finnas överallt i Härjedalen, i den mån det finns ork, säger Abbas Khanahmadi.

Hur ser ni på samarbete med andra partier efter valet?

– Det får valresultatet utvisa. Vi går till val för att bedriva en socialdemokratisk politik, sedan är det upp till väljarna att avgöra, säger han.

Kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke ger prov på en något mer optimistisk inställning.

– Det var 40 år sedan Härjedalen blev en kommun. Då hade vi socialdemokratisk majoritet. Dit ska vi igen, säger hon.