Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S satsar inte på våra barn

Socialdemokraterna har styrt Östersunds kommun i 20 år. I dagsläget styr S tillsammans med C och MP.

Barngruppernas storlek i förskolan har successivt utökats inom Östersund kommun. Vid varje utökning har detta lagts fram som en tillfällig åtgärd, vilket senare visat sig blivit en permanent åtgärd. Socialdemokraterna har i allt väsentligt under lång tid varit drivande till att barngrupperna har blivit större inom förskolan.

Trots att Östersunds kommun är en av landets rikaste kommuner så genomför S besparingar inom förskolan år efter år. Detta manifesteras med all tydlighet genom utökningen av barn i förskolegrupperna från 16 till 17 till 18.

Under 2013 drev majoriteten i barn- och utbildningsnämnden (S, C och MP) igenom ytterligare förstoring av barngrupperna. Från och med 1 mars är max antal barn i barngrupperna 19 barn. Det är återigen sagt att detta endast ska vara en tillfällig åtgärd, men en historisk återblick ger goda skäl till att tvivla.

Skolverket har gjort en sammanställning av forskning kring sambandet mellan strukturella faktorer och pedagogisk kvalitet i förskolan. Där tydliggörs det att optimal pedagogisk kvalitet kan uppnås först om barngruppens storlek blir betydligt mindre än dagens barngrupper.

Jag är fullständigt övertygad om att vi som ser till barnens bästa är en stor och receptiv väljarkår inom Östersunds kommun. Till hösten är det dags för val. Det finns partier som vill prioritera och satsa på barnen – vår framtid, för det gör inte Socialdemokraterna!

Richard Söderlund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel