Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S till attack mot budgetbeslut

Den socialdemokratiska oppositionen i Berg fortsätter att anklaga den styrande majoritetsgruppen för att driva en otydlig ekonomisk politik. Den senaste attacken sker i en reservation mot förra veckans budgetbeslut.

Annons

– Nu står vi och stampar med en otydlig och oenig majoritetsgrupp som inte har någon som helst politisk inriktning medan dyrbar tid rinner iväg. Nu ligger ansvaret tungt hos majoriteten, både med att klara årets budget men också att säkerställa kvalitén i våra verksamheter, skriver socialdemokraternas ordförande Monica Hallquist i s-gruppens reservation mot budgetbeslutet i förra veckan.

görs till förmån för det egna budgetförslaget som socialdemokraterna lade fram, men som röstades ned. I det förslaget ville oppositionen anslå pengar till en omställningsgrupp med uppgift att ta ett helhetsgrepp om kommunens verksamheter samt att se över både kostnader och intäkter.

att vi inte fått gehör för vårt förslag eftersom det med allt större tydlighet visar sig att behovet av ett omställningsarbete är stort för att kommunen ska få en ekonomi i balans, anser Monica Hallquist.

I sin reservation är oppositionen också kritisk till den del i budgeten som innebär att anslagen till skolans läromedel minskats kraftigt.

– Vi ser att konsekvenserna av ett sådant beslut kan bli allvarliga för skolbarnen, skriver socialdemokraterna.