Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill att det ska finnas något för alla

Under en morgonpromenad i Östersund ser jag att gräsmattorna och träden skiftar i grönt, de större gatorna har sopats och kommunen har satt ut parkbänkar. Vi har en vacker och välskött kommun.

Vi Socialdemokrater bedriver en långsiktig och ansvarsfull politik såväl ekonomiskt som miljömässigt. Vår politik visar också omtanke för de människor som bor i kommunen.

Vi vill ha en öppen och trygg kommun som gör att man väljer att bo kvar eller att flytta hit. Arbeten och bostäder, bra barnomsorg och skola med lokaler anpassade efter rätt antal barn.

Det ska också finnas en bra äldreomsorg med hemtjänst och speciella boenden som medger lite guldkant på tillvaron när man inte längre orkar eller vill bo kvar i sin egen bostad.

Nästan tillbaka hemma från min promenad ser jag på långt håll Fagerskrapan som ett nytt landmärke i staden. Det är fint och bra att det byggs många nya lägenheter så centralt, på promenadavstånd från vår stadskärna och vårt vackra torg.

Vi Socialdemokrater vill att det ska finnas något för alla, det gör att människor trivs. Det behövs ett stort utbud av kulturella arrangemang, bra förutsättningar för ideella föreningar, sommar- och vinteridrotter i lämpliga lokaler eller i närhet till staden.

Butiker, gallerier och restauranger är viktiga träffpunkter och inköpsställen och här har stadens näringsidkare och entreprenörer en stor uppgift att fylla.

Men den politik som har bedrivits på riksplanet de senaste sju åren gör det svårare och svårare att få de kommunala skattepengarna att räcka till allt.

Östersund behöver fler jobb och det kan en S-regering vara med och skapa. Även i EU gör det skillnad att S styr, så rösta 25 maj och 14 september.

Bendigt Eriksson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel