Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill bygga ett varmare Sverige

I åtta år har Sverige styrts av en borgerlig allians. Skattesänkningar motsvarande 130 miljarder kronor har genomförts.

Det är pengar som tagits från välfärden för att ge lägre inkomstskatt – främst till de 10 procent av invånarna som tjänar bäst!

Den borgerliga alliansen har bit för bit monterat ner den välfärd som Socialdemokraterna byggt upp. Så kan vi inte ha det!

Någonting är allvarligt fel när skattesänkningar får gå före satsningar mot ungdomsarbetslöshet.

Sjuka och utförsäkrade hänvisas till försörjningsstöd – trots att de tidigare arbetat och betalat in till den sjukförsäkring som ska hjälpa till när olyckan är framme eller när man drabbas av sjukdom.

Moderaterna kallar sjukförsäkringen för bidrag! Med M i spetsen har vi fått ett kallare Sverige där den som är frisk och har ett jobb kan leva ett bra liv men på bekostnad av en raserad välfärd där sjuka och arbetslösa inte kan få den hjälp de behöver.

Så kan vi inte ha det i fyra år till!

S prioriterar jobben, skolan och välfärden. För oss i Strömsunds kommun innebär det till exempel att 1,1 miljoner tillförs förskolan för att kunna hålla nere barngrupperna till max 15 barn per grupp.

De lägsta klasserna i skolan skulle i vår kommun få 1,8 miljoner extra för att klasserna inte ska vara så stora. Resurser tillförs för att stärka upp skolan med fler speciallärare. 4 miljoner kommer att gå till att höja läraryrkets attraktivitet.

Med en S-regering kommer satsningar på välfärden och jobben. Strömsunds kommun skulle få 37 traineeplatser inom omsorgen.

Antalet platser inom vuxenutbildningen skulle öka för att de som vill ändra yrkesinriktning eller läsa vidare i vuxen ålder får möjlighet till det.

Vi socialdemokrater vill bygga ett varmare Sverige där vi hjälps åt och bryr oss om varandra. Ett samhälle där alla får plats och där man inte pekar finger åt grupper som anses tärande. Vi kan bättre!

En röst på Socialdemokraterna 14 september avgör hur framtiden kommer att se ut. Din röst gör skillnad.

Susanne Hansson (S)

kommunstyrelsens vice ordförande i Strömsunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel