Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill ha föreningsdrift av Videplan

Chansen att det blir is på Videplan ökar om en idrottsförening tar på sig driftansvaret.

Det är Socialdemokraternas svar till Elisabet Olofsson. Och även Miljöpartiets.

Annons

Kommunstyrelseledamoten Anders Edvinsson som är idrottspolitisk talesperson för S i Östersund skriver så här, efter ja-markeringen vid frågan:

"Videplan, och andra små planer, kan gärna spolas vintertid. I vissa fall, som Videplan, ser jag en möjlighet till finansiering av spolningen genom att en idrottsförening tar hand om driften och söker driftsbidrag från Kultur- och Fritidsnämnden. Många andra idrottsanläggningar i kommunen fungerar bra med föreningsdrift".

Miljöpartiets Karin Thomasson som är kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden skriver följande efter sin ja-markering:

"Miljöpartiet vill se fler bostadsnära spontanidrottsplatser. Vi kan däremot inte lova att just Videplan är en av de planer som skall spolas vintertid. Många isplaner sköts av föreningar, och det skulle kunna vara en lösning i just det här fallet".

Men MP- och S-svaren bygger på att en förening är beredd att ta risken att få nej från kommunen på en begäran om driftstöd.

Här kan du läsa frågan och se vad de andra partierna har svarat.