Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill inte sabotera för privata vårdgivare

I Socialdemokraternas vårbudgetmotion satsas 2 miljarder extra på sjukvården. Vi anser att det efter 140 miljarder i skattesänkningar nu är dags att välja en annan väg och höja ambitionerna för sjukvården.

I Jämtlands läns landsting tänker vi bland annat använda de extra resurserna till att förstärka primärvården.

Saila Quicklunds (M) påstående att vi socialdemokrater vill sabotera för privata vårdgivare kunde alltså inte vara mer fel. Pengarna till primärvården fördelas nämligen till alla vårdgivare, oavsett om de drivs privat eller i landstingets regi.

Antingen är Saila Quicklund dåligt informerad eller så är hennes debattartikel ett uttryck för en tilltagande desperation. Vi tänker inte stänga några privata vårdcentraler, vi vill tvärtom öka resurserna till vården.

Vår kritik mot lagen om valfrihet (Lov) handlar om att vi ser problem med den nuvarande etableringsfriheten. Vi vill fortsätta att samarbeta med externa vårdgivare, men det ska vara ett samarbete som utgår från faktiska vårdbehoven i länet.

Den stora skiljelinjen mellan mig och Saila Quicklund är att jag ser att sjukvården behöver ökade resurser. Saila Quicklund däremot vill fortsätta att sänka skatten. Det kommer garanterat inte att gagna utvecklingen av vården eller ge fler jobb i vården.

Ann-Marie Johansson (S)

ordförandekandidat landstings-/regionstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel