Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

S vill satsa på framtidens sjukhus

Framtidens sjukhus måste ta sikte på den snabba utveckling som sjukvården genomgår, med nya handlingsmetoder, nya operations- och diagnosmetoder samt nya krav på hygien och enkelrum.

Sjukvårdens utveckling är oerhört snabbt och kunskapen inom medicin omsätts på tio år.

Vårt mål är att vi som patienter ska mötas av ett uppdaterat sjukhus med enkelrum för patienter för att uppfylla kraven på minimerad smittspridning och bra vård, ändamålsenliga lokaler som kan inrymma apparatur för modern diagnostik och behandling, bra arbetsförhållanden för personal, men också en välkomnande och trygg miljö för patienten.

Vi socialdemokrater vill att vi i vårt län ska möta framtidens sjukvård med framtidens lokaler. Sjukvården i en glesbygdsregion ska ha samma goda förutsättningar som andra regioner och därmed också vara så intressant att välutbildad personal väljer vårt sjukhus som sin arbetsplats.

För oss är det en självklarhet att sjukvården ska finansieras på ett solidariskt sätt så att också glesbygdslandsting och regioner som vår kan erbjuda minst samma höga kvalité på sjukvården som resten av landet.

Nuvarande sjukhus har skötts exemplariskt med bra underhåll och uppdaterade lokaler, men framtida och rent av nutida sjukvård kräver ytterligare utveckling när det gäller lokaler.

Därför ligger det i vår plan att klara en om- och tillbyggnad av nuvarande sjukhus för att skapa moderna vårdlokaler inför framtiden – sjukhus 2025!

Med en socialdemokratisk politik kan en rättvis, solidarisk och god sjukvård finnas både på vårt sjukhus och ute i vår region på hälsocentraler och nya hälsomottagningar.

Trygg och tillgänglig vård i hela länet – även i framtiden.

Harriet Jorderud (S), Ann-Marie Johansson (S), Robert Uitto (S), Bengt Bergqvist (S), Lena Bäckelin (S), Thomas Hägg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel