Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är det att bo i Sällsjön

Det finns många som valt att bo på andra ställen än i Åre, men vi arbetar och betalar vår skatt i Åre kommun.

Några av oss har valt att bo i den lugna och natursköna byn Sällsjö där det även finns näringsidkare i form av Sällsjögården och en fin camping vid namn Vildmarksbyn.

Alla vi, hör och läser om satsningar i kommunen, men ser sällan eller aldrig något av dessa satsningar. Det handlar oftast om Åre.

Vi är med och väljer våra politiker med hopp om att dessa ska kunna se till att även vi får någon del av kakan. Sällsjöborna har sedan 1990-talet tillskrivit Vägverket angående Sällsjövägens skick och framkomlighet utan att få något riktigt gensvar.

Sällsjövägen är en av länets hårdaste belastade vägar vad gäller timmertransporter!

Dessa transporter genererar stora skatteintäkter till statskassan, som vi då borde få ta del av i form av underhåll av vägen.

Näringarna i Sällsjö och Håckren tappar underlag i sin verksamhet på grund av vägens dåliga skick. Vi som bor här i trakten börjar undra om både politiker och myndigheter har glömt att kommunen är större än bara Åre. Det pratas mycket om miljö och att vi ska ta oss fram och åter till våra arbeten så miljövänligt som möjligt. Det går inte om våra vägar i ytterområdena ska vara så dåliga att man tvekar att åka med en normalstor bil då den riskerar att bli sönderslagen av ”potthål”, storsten och andra otrevligheter.

Tanken som dyker upp; är detta ett led i att avfolka ytterområdena och att centralisera allt fast boende så nära Åre och E 14 som möjligt?

Ska alla gamla kulturområden och bygder bli pittoreska semesterområden för den som kan och har möjlighet att ta sig till dessa platser i framtiden?

Finns det någon politiker som har ryggrad nog att ta tag i denna fråga när berörd myndighet inte ger någon respons? Sällsjö byalag önskar få kontakt med dessa politiker för att prata om ett av bygdens stora problem.

Sällsjö byalag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel