Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så är läget med strömavbrotten

Arbetet med att laga elnätet efter stormen Ivar fortsätter.

Vid 11-tiden på lördagens såg läget ut som följande, Btea håller fortfarande på att reparera elnätet. I nuläget har de 20 kunder som fortfarande är utan el.

Enligt information på Btea:s hemsida så kan det hända att hushåll som fått strömmen tillbaka kan drabbas av ytterligare avbrott. Detta är på grund av att man ska kunna koppla in de ledningar som man reparerat. I nuläget har de ingen prognos för när alla abonnenter kan räkna med att ha fått sin ström åter.

De ber också personer som inte har fått tillbaka sin el i ett område där andra fått sin el åter, ringer in och felanmäler detta till bolaget då det kan handla om ett så kallat "lågspänningsfel".

Härjeåns har 92 hushåll i Ånge, Bräcke, Bispgården som fortfarande är berörda av avbrottet och ett hushåll i Sveg, Hede Funäsdalen - oklart är exakt var detta hushåll ligger.

Jämtkraft har under natten lyckats få tillbaka strömmen hos de sista 16 berörda kunderna i Brunflo, Hackås, Revsund och två i Hallen och Oviken.

E.on ska enligt uppgift inte längre ha några kunder som berörs av avbrott.