Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir det nya årets premiärväder

Vid tolvslaget ser det ur att bli mulet och snöfall i hela länet samt ett gäng minusgrader. Snöfallet håller i sig under det nya årets första dag, även om det då ser ut att bli betydligt mildare väder. Från och med tisdagen är det dessutom risk för snöblandat regn på sina håll. Detta enligt vädertjänsten Foreca.

Vid brytpunkten mot det nya året väntas det bli mellan tre och tio minusgrader i Jämtlands län och himlen väntas bli mulen med snö hängandes i luften.

Det mulna vädret håller sedan i sig under det nya årets premiärdag även om snöfallet ser ut att splittras upp under måndagen.

– Men man får nog räkna snöfall på sina håll även under måndagen. Totalt ser snöfallet ut att föra med sig mellan fem och tio centimeter snö, säger Erik Rindeskär som är meteorolog på vädertjänsten Foreca.

De isande minusgrader som låg över länet under nyårsaftonens första timmar ser dessutom ut att sjunka drastiskt inför måndagen då snömolnet ovanför oss även för med sig en varmfront.

– I Härjedalen ser det ut att bli nästan nollgradigt under måndagen. I övriga länet landar det på mellan en och fem minusgrader, säger Erik Rindeskär.

Under tisdagen spricker himlen upp och därför blir det något kallare med mellan två till sju minusgrader och till onsdagen sjunker temperaturen långt under nollan. Då kan man nog räkna med temperaturer omkring 15 minusgrader i hela länet.

Men det är tvära kast i väderlek. Under onsdag kväll och torsdag sveper nämligen en ny varmfront in över länet som dessutom för med sig snö. Dock utan någon ytterligare plusgrad i sikte, säger Erik Rindeskär.

– Då blir det återigen lite mildare med snöfall, men det kommer att hålla sig på minussidan. Mest snö kommer det då i fjällen, säger han.