Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så blir vädret den närmaste tiden

Varmgraderna har överraskat både Vinterstaden och många andra platser i länet. Nu lovar SMHI en återgång till minusgrader.

Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI har en rapport för hur den närmsta tiden kommer att te sig vädermässigt. Fram till och med söndag så kommer vi få dras med plusgrader och slask, berättar hon.

– Det kommer att hålla i sig fram till torsdag, fredag. Det kommer komma lite kallare väder under helgens söndagsdygn.

Så i och med söndag kan vi alltså vänta oss att graderna kryper neråt minussidan. Maxtemperaturerna nästa vecka kommer ligga kring noll grader men under större delen av dygnet kommer vi ligga under noll. För att det ur meteorologisk synpunkt ska räknas som om våren har inträtt som årstid så måste dygnstemperaturen ligga mellan noll och tio plusgrader, och göra så i sju dagar i följd. I länet har vi uppgått tre dygn i sträck med så kallade "vårtemperaturer" men det kommer alltså brytas nu efter fem dygn och vi kan därför slå fast att vintern kommer att återta sitt grepp om länet. Hur länge den väljer att hålla i får vi se.