Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så fick Schyffert fler att skänka pengar till flyktingar

Den svenska komikern Henrik Schyffert kommenterade insamlingarna till flyktingströmmen i Aftonbladet. Och nämnde att "Vi får plats med hela Europas flyktingström i Östersund."

Efter att Henrik Schyffert delat bilden på den treårige pojken Aylan från Syrien, som blivit en symbol för flyktingkrisen på Medelhavet, blev reaktionerna många. Tack vare att han länkade till insamlingen "Vi gör vad vi kan" ökade också antalet bidrag till insamlingen markant. …

– Det är folk jag känner som startat insamlingen och jag tyckte det var kul att hjälpa dem. Sedan kom bilden och jag bestämde mig för att använda den för att knuffa kampanjen. Då bara small det, säger Henrik Schyffert till Aftonbladet.

I intervjun med Aftonbladet pratar Schyffert också om reaktionerna och sin syn på flyktingkrisen. Där kommenterar han att han hoppas att folk slutar låtsas att det är ett problem att det är så många flyktingar som kommer till Europa. Och poängterar att det finns plats.

I det uttalandet, i slutet av artikeln, nämns Östersund i förbifarten.

"När den här bilden kom så gick det inte diskutera, det var färdigdiskuterat. Jag hoppas bara att folk slutar låtsas att det är ett problem att det kommer så många flyktingar till Europa. Vi får plats med hela Europas flyktingström i Östersund. Det är inget problem."

När vi söker Henrik Schyffert angående vad han menade med uttalandet skriver han i ett mail;

"Betyder ingenting. Försökte bara komma på en medelstor trevlig svensk stad i stunden."

Mer om flyktingkatastrofen:

Flyktingbilden som skakar Europa

Gabriella startade insamling för flyktingarna – responsen är enorm

CNN: Aylan var på väg till Sverige

Så kan du hjälpa människor på flykt