Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så förbereder sig Åre Höstmarknad på blåsten

Åre Höstmarknad får förbereda sig för en blåsig tillställning.
– Vi kommer att ha extra tyngder för utställarnas tält och öppna fler ställen där det går att gå in och värma sig, säger Ola Bergqvist, projektledare för marknaden.

Annons

Stormbyar upp till 24 meter i sekunden varnar SMHI för på lördag. Det har Destination Åre noterat och förberett sig för inför marknaden som öppnar i morgon fredag.

– Men vädret är det enda vi inte kan påverka. Det här är en marknad utomhus och det är bara att förhålla sig till vädret, säger Ola Bergqvist.

I fjol kom uppskattningsvis 20 000 personer till Åre under de tre marknadsdagarna. Årets upplaga är den tionde i ordningen och evenemanget är mycket betydelsefullt för Åres besöksnäring.

Dåligt väder kan få en del besökare att stanna hemma.

– Det kan bli mindre med besökare, men det är lite charmen. Vädret är en del av marknaden. Men det finns ställen att gå in och värma sig. Stationshuset är öppet och affärer. Vi kommer att ha en kåta öppen som är mycket stabil.

Ola Bergqvist räknar ändå med att besöksströmmen inte ska ligga särskilt mycket under fjolårets 20 000.

– Jag tror vi landar där i år också.