Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så går det mellan Uppsala och Jämtland

Jämtland möter Uppsala på bortaplan i basketligan. Här ger vi delrapporter om hur det går.

Uppsala tillhör toppkvartetten och att de skulle slå Jämtland i kväll hade de flesta tippat. Nu ser de dessutom ut att ha avgjort tidigt. Redan efter första perioden var Uppsalas ledning 31–18. Hemmalaget var även starkast under korgarna så långt med 10–3 i returer. Imponerande var också Uppsalas 3-poängsskytte - med 7 av 8 skott satta så långt.

Uppryckning av Jämtland i andra perioden, som man till och med vinner med 24–21 och går till pausvila med underläge 42–52. Även returerna har Jämtland jämnat ut. Uppsala har där ett övertag, men nu bara med 22–17.

Toppar i Jämtland så långt är Trevor Gruis poängmässigt med 12 poäng efter 100-procentigt skytte med 6/6 tvåor i korgen samt Jespeer Eliasson i returer där han har rivit ner 5 hittills.

Uppsala drog i väg en bit under tredje perioden, men efter en trea på slutet av Andreas Person så är underläget 66–77 inför sista perioden. Person genom trean upp som poängbäst i Jämtland dit fram med 15 poäng.

Jämtland har passerat i returfajten där gästerna har 29 mot Uppsalas 27.

Efter en målsnål sista period, 15–12, vann Uppsala ändå klart 92–78. Det betyder att siffrorna i de tre sista perioderna blev jämna 61–60 och att Jämtland tappade matchen i första perioden.

Andreas Person poängbäst i Jämtland med 20 efter ett lysande trepoängsskytte (4/6). Han tog också fina fem returer. Bäst i returtagningen dock Jesper Eliasson med sju.

Många i Jämtland sköt bra, men bjöd också på mycket slarv och noterade bland annat 21 turnovers.

Fylligare text kommer senare.