Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det i helgens innebandy och ishockey

Innebandy, Division 2 herrar

Backe–Nordic 7–5 (3–0, 3–2, 1–3)

Mål, Backe: Petter Gjersvold 3, Joel Sjödin, Andreas Thelin, Sebastian Bryntesson, Kenny Sjödin.

Hemmastarka Backe öppnande säsongen med seger när Nordic från Sundsvall gästade Fjällsjöhallen. Backe rivstartade med två mål i matchens första 90 sekunder, och skaffade sig en 4–0–ledning tidigt i andra perioden. En ledning som räckte för att hålla ut till tre premiärpoäng.

Granlo U–Krokom 14–6 (4–2, 4–2, 6–2)

Mål, Krokom: Simon Lundgren 2, Tommy Nordbakk 2, Andreas Fahlén, Calle Lindmalm.

Klockarberget–Krokom 13–4 (4–1, 3–1, 6–2)

Mål, Krokom: Andreas Fahlén, Mikael Sjögren, Simon Lundgren.

En tuff start på säsongen för Krokom då helgens bortaturné till Sundsvall resulterade i två klara förluster. Laget var aldrig riktigt nära i någon av de två matcherna då man förlorade samtliga sex perioder.

Innebandy, division 2 damer

Klockarberget–Frösön 7–6 e.förl. (1–1, 3–1, 2–4, 1–0)

Mål, Frösön: Emma Holm 2, Linnéa Andersson 2, Louise Westlin, Sandra Lindgren.

Sundsvall U–Frösön 9–3 (2–1, 3–1, 4–1)

Mål, Frösön: Emma Holm, Malin Roos, Katarina Kjellin.

Frösöns nystart på damsidan åkte till Sundsvall för dubbla bortamöten när säsongen inleddes. Men segrarna uteblev för Frösödamerna denna gång. Mot Klockarberget blev det åtminstone en pinne då laget stod för en stark upphämtning i tredje periodens andra halva. Frösötjejerna kom tillbaka från tremålsunderläge och ordnade förlängning, men väl där avgjorde hemmalaget.

Kanske var det sedan orken som tröt i söndagens möte med Sundsvall då laget spelade jämnt första halvan av matchen, men sedan sprang hemmalaget ifrån till en klar seger.

Ishockey, J20 elit

Östersunds IK–Björklöven 2–3 (1–0, 0–1, 1–2)

Skott: 10–26

Mål, ÖIK: Frans Mörtberg, Matthias Sundeqvist.

Östersunds IK–Vännäs 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)

Skott: 25–36

Mål, ÖIK: Albin Edlund.

Lördagens premiärtorsk mot Björklöven var en riktigt sur sådan för ÖIK. Trots svårigheter att komma till chanser mot Umeålaget stod ÖIK upp väldigt bra och såg ut att vara på väg mot poäng efter kvittering med tre och en halv minut kvar.

Klockan stod på 19.59 i tredje perioden när Fredrik Holmberg satte dit segerpucken för Björklöven och det var förstås ett riktigt surt poängtapp. ÖIK hämtade sig inte riktigt efter det utan blev poänglösa även mot Vännäs på söndagen. ÖIK tog ut målvakten Viktor Pettersson i kvitteringsjakten men i stället gjorde Vännäs 3–1 i öppen bur.

Ishockey, j18 elit

Östersunds IK–Timrå 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

Skott: 20–32

Mål, ÖIK: Jonatan Grönfeldt.

Sjätte raka förlusten för ÖIK:s J18-gäng som verkligen inte haft marginalerna med sig så här långt i serien. Laget har varit nära i nästan varje match – de tre senaste förlusterna har varit med uddamålet. Efter matchen kom snacket mest att handla om vad som hände i slutminuterna. Domarna dömde ut hela 194 (!) utvisningsminuter i matchen och 180 av dessa kom för ett gruff när matchen väl var över.