Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så gick det i tisdagens lokala fotboll

Favoritsegrar för Alsen i herrfyran och Häggenås i damtrean på tisdagskvällen.

Fotboll, division 4, herrar:

Frösö B-Stugun 1–2 (1–0)

Mål, Frösön: Markus Jonsson. Stugun: Självmål, Robin Fagerberg.

Frösöns unga lag öppnade bra och tog ledningen hemma på Lövsta genom Markus Jonsson. Men i andra halvlek skulle Stugun visa sig vara numret större då man vände på matchen efter mål via fasta situationer.

– Vi spelar bra hela matchen, men blir väl lite straffade på fysiken. Vi är lite tunnare än dem, säger Frösöns Daniel Sunding.

– Men annars gör vi väl vår bästa match hittills i år. Vi förtjänar inte att förlora, menar Sunding som plussar extra för Andreas Moberg och Felix Nordström i hemmalaget.

För Stugun innebar resultatet säsongens andra seger och viktiga tre poäng.

Ås-Alsen 1–2 (0–2)

Mål, Ås: Filip Sandelin. Alsen: Jon Persson 2.

Ås lyckades bjuda upp till kamp när tufft motstånd kom på besök i form av Alsen, som ändå hade ett spelmässigt övertag med fler målchanser, vilket förvaltades i en tvåmålsledning till halvtid.

Ås närmade sig i andra med en reducering.

– Sista kvarten ger vi det en chans att försöka komma ikapp, men vi är väl egentligen inte riktigt nära, menar Martin Eriksson i Ås, som ändå var positiv.

– Återigen ett stort steg framåt för oss. Vi har verkligen lyft oss i de två senaste jämfört med tidigare.

Plus i hemmalaget till Andreas Gärdin Hyttsten. Bäst i Alsen var Jimmy Hernerud och Tobias Lundgren.

Offerdal-Fältjägarna - uppskjuten

IFK Östersund 2–Hede 3–1 (1–1) (spelades i måndags)

0–1 (22) Lars-Anders Nilsson, 1–1 (34) Viktor Ageskär, 2–1 (57) Henrik Dillner, 3–1 (89) Anton Hybrink.

IFK tog sin tredje seger i år och gjorde det genom en bra andra halvlek. Tränaren Kenth Persson mönstrade ett lag med nästan idel unga spelare, förutom de två A-lagsspelarna Dennis Grönlund och Viktor Ageskär.

Fotboll, division 3, damer:

IFK Östersund-Strömsund 5–0 (2–0)

Mål: Linda Olofsson 3, Anna Danielsson Koivula, Linnea Bergqvist.

IFK Östersund tog emot IFK Strömsund på Hissmovallen i Krokom (samarbete med K/D, varannan hemmamatch i Krokom). Där hade laget inga större bekymmer med att ta sin tredje raka seger och laget står på full pott efter tre matcher.

– Vi spelar klart mycket bättre än förra matchen. Bättre passningsspel och en bättre rörlighet, säger IFK Östersund-tränaren Peter Johansson, efter att laget haft kommandot i spelet och skapat chanser matchen igenom. Bortalaget Strömsund hade i sin tur svårt att hitta några målchanser för att kunna störa IFK.

En gedigen laginsats bäddade för segern, med plus i kanten till Alice Wiklund på mittfältet, kantspringaren Evelina Johansson och givetvis tremålsskytten Linda Olofsson.

Häggenås-Järpen 2–0 (0–0)

Mål: Margareta Handler, Rebecca Lilja.

Tålamod var nyckeln för Häggenås hemma mot ett krigande Järpen. En jämn första halvlek med chanser åt båda håll förblev mållös.

– Järpen är ett riktigt krigargäng, och vi får ingen tid att spela boll, berättar Margareta Handler i Häggenås, som var den som tillslut fick in ledningsmålet med dryga kvarten kvar, efter att det varit spel mot ett mål hela andra halvlek. Rebecca Lilja följde upp med 2–0 med tio minuter kvar. Inget skönspel men väl en seger för hemmalaget.

– Vi tar tre poäng och det är vi nöjda med, säger Margareta Handler, som lyfte fram mittfältskrigaren Maria Andersson för dennes insats, samt Järpens försvarskugge Elin Williamsson.