Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så här skräpig tomt fick han inte ha

I flera år har det samlats skrot på en fastighet i en by i Västernorrland. Nu har det blivit ett ärende för myndigheterna. Ägaren har nu tre månader på sig att städa upp tomten. Annars kan ett vite om 20 000 kronor dömas ut.

Fasigheten och fastighetsägaren har varit ett föremål för samhällsbyggnadsnämnden i flera år. Redan 2011 anmäldes att den aktuella tomten var ovårdad och att där förvaras mängder av gräsklippare, bildäck, cyklar och även en personbil och en lastbil. Allt i skrotfärdigt skick.

I oktober det året gjorde samhällsbyggnadskontoret ett besök och konstaterade att uppgifterna stämde. Ägaren fick en uppmaning att städa upp tomten. Men ingenting har hänt. Samhällsbyggnadskontoret har inte fått någon som helst återkoppling från fastighetsägaren.

Däremot har allt mer skrot samlats på tomten. Samhällsbyggnadskontoret gjorde så sent som í maj ett återbesök och har nu listat upp allt som måste städas bort. Det är;

– En personbil

– En liten lastbil

– Ett 50-tal däck och ett tiotal fälgar

– Ett tiotal cyklar

– Diverse material förvarat under presenningar

– Tre stycken gräsklipparaggregat

Dessutom ska ägaren städa tomten från diverse mindre föremål och skräp.

Grannarna har länge varit oroliga. Dels för att olja och andra miljöstörande vätskor ska påverka den intilliggande jordbruksmarken. Men de båda mindre husen är också lockande för de barn som finns i trakten.

En av grannarna har erbjudit sig att köpa fastigheten och själv städa upp tomten. Men husägaren har sagt nej. Nu återstår att se om viteshotet får någon påverkan. Enligt beslutet måste tomten vara uppstädad senast tre månader efter det att beslutet vunnit laga kraft.