Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så högt betyg får Lars Vegas trio

Hårdrocksorkestern Lars Vegas trio, världen största trio förstås, gjorde ett bejublat framträdande i länet under lördagskvällen i ett arrangemang av logen Lyran på Lyransgården i Fåker.

Annons

Gänget rivstartade kvällens show med en danskoreograferad jullåt som osökt kom mig att tänka på Pistvakt, medelålders män som bestämt sig för att bjuda på sig själva fullt ut. Sen fortsatte det - det var fartfyllt och ösigt och det var nästan inte en låt som gick från början till slut utan avbrott för humoristiska mellansnack.

Nej det var inte den renaste stämsången och det var inte de mest ekvilibristiska musikerna vi fick ta del av. Ljudkvalitén var sisådär och balansen mellan sång och instrument rätt kass. Och visst vore det kanske dags för trion att förnya repertoaren lite. Men med en minimalistisk uppsättning utrustning på scenen och väl genomarbetade karaktärer på ett gäng musikanter där låtarna, skämten och snacken sitter där de ska så blev det fullkomligt bedårande.

Bandet har verkligen utarbetat förmågan att få publiken att tro att det mesta var improviserat just där och då – det är skickligt. Och visst var skämten för en del på gränsen ibland, men de levererades alltid med en slags ömsint mänsklighet så att alla i publiken kände igen sig och unnade sig att skratta loss ordentligt.

Det var bland annat härligt att få höra Montis Csárdás på näsflöjt och fiol, en utmaning de rodde i land med den äran. Min favorit för kvällen blev Lars Gustavssons Lars Winnerbäcks imitation i låten ”Om du lämnade mig”, den var fullkomligt obetalbar och vi kring mitt bord skrattade så att vi grät.

Det sägs ju att livet förlängs av ett gott skratt, så missa inte att ta del av någon av vårens 25- års jubileumsshower med Lars Vegas trio.

Betyg: 4