Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så hyllade byborna Hallström

En lång rad marschaller mötte den prisade företagaren Nils Åke Hallström då han och hans fru Karin återvände hem till Nälden i helgen.

Samma år som Hallströms verkstäder i Nälden firar 100 år så har företagets VD Nils Åke Hallström blivit utsedd till Årets företagare i Sverige. Detta ville även byborna i Nälden uppmärksamma.

– Sammanlagt satte vi upp 300 marschaller längs vägen genom Nälden ända hem till Nils-Åke, säger Malin Hestner, en av de som tände marschaller för allt vad tygen höll under lördagskvällen.

Karin Hallström berättar att hon och maken Nils-Åke blev överväldigade av alla marschaller.

– Först förstod vi inte varför det var marschaller i hela byn, men när vi kom hem såg vi ett plakat uppsatt vid huset. Då förstod vi, säger Karin som vill passa på tillfället att tacka alla inblandade så väldigt mycket.

– Vi blev så rörda, det värmde verkligen i hjärtat. Tacka alla, säger Karin Hallström.

Bakom priset Årets företagare står Företagarna. Hallström fick ta emot utmärkelsen av närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Mellan 500–600 personer fanns på plats i Blå salen och det var rungande applåder när Årets företagare offentliggjordes.

I motiveringen till priset står bland annat: På tre generationer har startkapitalet på 15 kronor och en verktygslåda vuxit till att omsätta 250 miljoner kronor.