Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan ÖIK ta sig till Allsvenskan

Först väntar 20 matchers grundspel i Norrland. Därefter vidtar möten med mellansvenska lag i ännu en serie och så småningom kvalspel mot Allsvenskan i mars.
Det här är vad som väntar ÖIK i vinter – om laget håller tillräckligt hög klass och går vidare, vill säga.

Så här är upplägget för vinterns seriespel:

Division ett Norra: Elva lag möts två gånger om i en serie som inleds till helgen och färdigspelas 3 december. De fyra främsta går vidare till ishockeyns Alletta. Kiruna, Piteå, Sundsvall, Kalix och Teg är förmodligen ÖIK:s tuffaste konkurrenter om de fyra platserna.

Allettan Norra: Fyra lag från Norrland och fyra från Mellansverige, fortsätter under december och januari seriespela mot varandra i en dubbelserie. Förutsatt att ÖIK går vidare kan det bli möten med Huddinge, Visby, Hudiksvall eller andra klubbar som kvalificerar sig från den östra allettan.

Publiken i Jämtland kan här äntligen få stifta bekantskap med helt nya motståndare, vilket vi längtat efter i många år.

Kvalspelet: Ettan i varje Alletta, (en i norr och en i söder) är direktkvalificerad för kvalserien mot Allsvenskan. Tvåan, trean, fyran och femman i varje Alletta går även de vidare mot kvalspel i utslagningsform, med en motståndare åt gången i hemma- och bortamöten. Det sammanlagda resultatet räknas.

Därefter slussas segrarna i dessa kval vidare i ytterligare ett antal kvalomgångar för att så småningom två lag till ska nå den hägrande kvalserien mot Allsvenskan.

Det är med andra ord många matcher och flera snåriga steg längs den väg som till sist kan bära mot ishockeyns finrum.