Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så lång väntan är det på akuten

Patienter som söker vård på akuten på Östersunds sjukhus vistas där i drygt tre timmar i genomsnitt.

Den totala vistelsetiden på en akutmottagning i landet är 2 timmar och 46 minuter i genomsnitt. Det framgår av en kartläggning som Socialstyrelsen har gjort under första halvåret i år. I sammanställningen över vistelsetider hamnar akutmottagningen i Östersund på plats 44 av 58.

Av undersökningen framgår att Avesta hade den kortaste vistelsetiden med 1 timme och 48 minuter och Sahlgrenska i Göteborg hade den längsta med 4 timmar och 20 minuter.

Socialstyrelsens kartläggning visar att de totala vistelsetiderna i landet har ökat med 18 minuter sedan 2010.

Socialstyrelsen har också kontrollerat hur lång tid patienterna får vänta på den första läkarbedömningen. I Östersund är den genomsnittliga väntetiden cirka 1 timme och 15 minuter, vilket kan jämföras med 57 minuter för riket som helhet. I Piteå och Bollnäs får patienterna i genomsnitt vänta i 20 minuter på att få träffa läkare. Genomsnittspatienten som besöker Sahlgrenska får vänta 1 timme och 53 minuter.