Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så lång väntan är det på akuten

Patienter som söker vård på akuten på Östersunds sjukhus vistas där i drygt tre timmar i genomsnitt.

Annons

Den totala vistelsetiden på en akutmottagning i landet är 2 timmar och 46 minuter i genomsnitt. Det framgår av en kartläggning som Socialstyrelsen har gjort under första halvåret i år. I sammanställningen över vistelsetider hamnar akutmottagningen i Östersund på plats 44 av 58.

Av undersökningen framgår att Avesta hade den kortaste vistelsetiden med 1 timme och 48 minuter och Sahlgrenska i Göteborg hade den längsta med 4 timmar och 20 minuter.

Socialstyrelsens kartläggning visar att de totala vistelsetiderna i landet har ökat med 18 minuter sedan 2010.

Socialstyrelsen har också kontrollerat hur lång tid patienterna får vänta på den första läkarbedömningen. I Östersund är den genomsnittliga väntetiden cirka 1 timme och 15 minuter, vilket kan jämföras med 57 minuter för riket som helhet. I Piteå och Bollnäs får patienterna i genomsnitt vänta i 20 minuter på att få träffa läkare. Genomsnittspatienten som besöker Sahlgrenska får vänta 1 timme och 53 minuter.