Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många får jobb i ny butik

När Umeåbaserade Expo Stormarknad expanderar ger det 10 jobb till Östersund.

Som ÖP kunde avslöja förra veckan, så flyttar Expo Stormarknad in där IXO House låg på Hagvägen 35. Där delar den fastighet med bland annat Barnens land och Beijers.

Expos vd, Magnus Norén, svarar över mejl att de har bedrivit sin verksamhet i Umeå i 16 år och sökt efter lokaler på andra orter i norra Sverige för att expandera.

Varför etablerar ni er i Östersund?

"Främst för att vi har hittat en bra lokal i rätt storlek i, ett enligt vårt tycke, bra handelsläge. Sedan tycker vi att vårt koncept saknas i Östersund" skriver Magnus Norén i mejlet.

Han skriver också att Expo tror på Östersund som en expansiv stad.

"Vårt koncept/innehåll är "bosättningsprodukter" med inriktning på textil, glas och porslin, heminredning, husgeråd, mattor, belysning samt ett mindre utbud av möbler" skriver Norén vidare.

Kommer ni heta Expo Stormarknad även här?

"Vårt bolagsnamn är i dagsläget Expo Stormarknad i Umeå AB men butiken i Östersund kommer att, som i Umeå, heta rätt och slätt Expo - Varuhuset för vardag & fest" skriver Magnus Norén.

Han avslutar mejlet med att han räknar med att anställa cirka 10 personer.