Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så många flyktingar tar Åres asylboende emot

Åre tar emot rekordmånga asylsökande flyktingar. I helgen kom flera busslaster till hotellet i Björnänge som stängt för övriga gäster.

Sent på torsdagseftermiddagen kom beskedet att asylboendet på Åre Continental utökas.

I ett mejl till Åre kommun skriver Jörgen Leding, enhetschef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Östersund, att det blir ytterligare 264 platser på Åre Continental och Åre gruppboende. Totalt finns det efter senaste utökningen 714 platser på detta anläggningsboende.

Enligt Leding skulle det anlända cirka fem bussar på fredagen eller under helgen.

Åre Continental Inn har sedan i oktober tagit emot asylsökande flyktingar. I samband med att asylboendet har öppnats har hotellet stängts för övriga gäster.

På kommunen har man känt till planerna och varit beredda på att asylboendet i Björnänge skulle ta emot fler flyktingar.

Kommunchefen Richard Höglund berättade till ÖP att det inte fanns någon oro för att man inte skulle klara den stora flyktingmottagningen.

– Just nu ser det okey ut. Det är en tuff situation men vi har ändå kontroll över läget, sa han i en artikel förra veckan.

Läs mer: Åre Continental Inn lägger ner hotellverksamheten och satsar på att ta in flyktingar