Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så matchas Sanity

Malin Löfgren har planen klar för Sanity.
För Sporten berättar hon att tre stora lopp finns närmast i kikaren.
Det handlar om Finlandia-Ajo, Elitloppet och Jämtlands Stora Pris.

Efter andraplatsen i Olympiatravet avslöjade Malin Löfgren sina planer för den länsägde stjärntravaren.

Det kan bli ett offensivt upplägg för den åttaårige valacken som efter helgen på Åby har sprungit in drygt 9,7 miljoner kronor.

10 maj körs finska storloppet Finlandia-Ajo på Vermo utanför Helsingfors. 110 000 euro väntar vinnaren. Det mesta pekar på att Sanitys nästa start blir där.

– Det är allra mest troligt, det. Vi ska kolla upp hästen så att den har tagit allting bra, men absolut inget tyder på något annat, säger Malin Löfgren till Sporten.

Bland motståndarna som har sagt ja till start på Vermo märks Brad de Veluwe som också startade i Olympiatravet, Pietro Gubellinis snabbe femåring Prussia samt norske Juliano Rags, som slog banrekord på Östersundstravet under påskhelgens landsdelskamp.

Två veckor senare körs Elitloppet på Solvalla, i år med 2,5 miljoner i förstapris. Spola fram ytterligare två veckor så avgörs Jämtlands Stora Pris på ekipagets förra hemmabana i Östersund. Där kör ekipagen om 750 000 kronor i segercheck.

– Om jag får bestämma så blir det så. Samtidigt vill man inte att det ska bli allt för tufft i Finland och sedan gå ut i Elitloppet. Men förhoppningsvis så blir det de där loppen, säger Malin Löfgren.

Malin Löfgren hyllar också kusken Örjan Kihlström, som sparade på Sanitys krafter när tempot blev stenhårt i Olympiatravsfinalen.

– Inte många kuskar skulle ha varit tvåa med tanke på allt som blev, förutom Örjan. Han har en oerhörd förmåga att spara krafterna.

Om upplägget går i lås är det en klar skillnad jämfört med för två år sedan.

Sanity startade då, som sexåring, i Guldbjörken i Umeå och vilade därefter en hel månad innan Elitloppet. Då blev det utslagning i försöket.

Så här långt har tre hästar tackat ja till en plats i årets Elitlopp. Det handlar om Stefan Hultmans fjolårsdeltagare Panne de Moteur samt två utländska nykomlingar; italienske Pascia' Lest och amerikanske Maven.