Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så minns kollegorna Jens Nilsson

En varm, genuin och resonerade person som var en förebild för många. Så beskriver många tidigare kollegor Jens Nilsson

Kommunalrådet Anders Edvinsson (S) och oppositionsrådet Pär Jönsson (M) minns Jens Nilsson.

Läs även: Före detta kommunalrådet Jens Nilsson har avlidit

Bengt Marsh arbetade som kommundirektör i Östersunds kommun under många år och arbetade tätt ihop med Jens Nilsson.

– Han var en av få personer som jag mött som var duktigast på att vara just politiker. Han kunde se vad som var politik och vad som inte var det. Han var genuint engagerad och det fanns ingen föreställning eller skådespel från hans sida. Han var otroligt engagerad i allt han gjorde, säger Bengt Marsh.

Bengt Marsh beskriver Jens Nilsson som en analytisk person som var engagerad 24 timmar om dygnet.

– Han var också en oerhört snäll person. Han kunde vara tuff i debatterna, men för de som var i hans närhet så var han oerhört snäll och medkännande, säger Bengt Marsh.

Han lyfter fram Jens Nilssons och dåvarande oppositionsrådet Per Söderbergs (C) intensiva arbete för att säkra statliga jobb i samband med försvarsnedläggningen.

Riksdagsledamoten Anna-Caren Sätherberg (S) skriver en hälsning till Jens Nilsson på Facebook.

"Jens var varm, klok, lyssnande och en fantastisk politiker och medmänniska. Han tog hand om mig och många andra när vi började engagera oss och han har varit en härlig vän och ett bra bollplank när frågorna varit tuffa sen dess. Mannen med det stora leendet och de rödaste hängslena har lämnat oss alldeles för tidigt. Kommer att sakna dig så mycket."

Mångåriga kommunalrådskollegan och nära vännen AnnSofie Andersson (S) skriver på Östersunds kommuns hemsida:

"Jens var en otroligt engagerad och inspirerande politiker och en väldigt nära vän. Som kommunstyrelsens ordförande såg han inga gränser och var tidigt en varm förespråkare för samarbete mellan det offentliga och civilsamhällets organisationer."

Riksdagsledamoten Kalle Olsson (S) säger att Jens Nilsson varit en del av hans liv i många år.

– Jag minns när jag försökte rädda fritidsgården Dragonen för 15–17 år sedan och uppvaktade Jens. Sedan blev vi partikamrater. Han har alltid funnits i ens liv. Det gör att det känns extra svårt och tungt i dag, säger Kalle Olsson.

Han säger att Jens Nilsson verkligen var en Europavän som såg att det finns gemensamma lösningar på gemensamma problem.

– Jens Nilsson har varit en förebild inte bara för mig utan också för andra yngre politiker. Jens har hjälpt till att bredda perspektivet på världen. Att verka lokalt men tänka globalt, säger Kalle Olsson.

Han säger att Jens Nilssons gärning går långt utanför Östersunds kommungräns.

– Man säger alltid att politiker som avlidit var engagerade. Men det är extra sant när det gäller Jens. Det första jag tänker på är Jens glödande engagemang men också hans smittande engagemang.

Kalle Olsson säger också att han beundrar Jens Nilssons förmåga att inte glömma var han kom ifrån.

– Han kunde stå och koka kaffe på gågatan och medverkade på arbetarkommunens möten. Han var en folkrörelsevän ut i fingertopparna, säger Kalle Olsson.

Se även: Så minns vi Jens Nilssons gärning – se hans liv i bilder