Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket kostar Östersundshems ÖFK-sponsring dig som hyresgäst

Enligt Hem & Hyras granskning lägger Östersundshem mest pengar på sponsring av alla kommunala bolag i södra Norrland. Drygt två miljoner kronor lägger bolaget på sponsring varje år.

Östersundshem lägger enligt Hem & hyra fem gånger mer pengar på sponsring än alla andra kommunala bolag i södra Norrland. I gengäld får hyresgästerna ett förmånskort laddat med rabatter och erbjudanden.

LÄS OCKSÅ: ÖFK har fått spela gratis 2016 trots att klubben har velat betala – nytt hyresavtal dröjer

Av de två miljonerna som läggs på sponsring går en halvmiljon kronor till ÖFK. Som hyresgäst kostar ÖFK sponsringen dig 144,75 kronor per år. Men i gengäld får du 35 procents rabatt på ÖFK:s fotbollsmatcher.

Östersundshem sponsrar även ideella föreningar som bio Regina.

– ­Vi har en månadshyra på 12 000 kronor.Utan sponsring skulle den vara 18 000 och det skulle vara betydligt tuffare för oss som ideell förening, säger Annica Nordin på bio Regina till Hem& Hyra.

LÄS OCKSÅ: Falkarnas ordförande: Så ska ÖFK bli Sveriges lag och här är fansens favoritspelare

Enligt tidningen är sponsringen ett sätt för Östersundshem att öka hyresgästernas trivsel och trygghet samt att göra staden attraktivare. Så här svarade Daniel Kindberg när tidningen frågade om det verkligen är hyresgästernas sak att sponsra föreningslivet:

– Det är ett val vi gör som vi tror är den bästa affärsnyttan för alla och då är det naturligt att alla ska betala. Affärsnyttan är subjektiv och alla kan inte tycka lika när vi har flera tusen lägenheter, men i stort upplever jag att många är nöjda med vad de får tillbaka.

Totalt går 597 kronor per lägenhet inom Östersundshem till sponsring.