Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så röstade dina grannar

Hur överraskande eller väntat valresultatet än blir i stort, så kanske du ändå undrar hur det röstades i just ditt valdistrikt. Vår tjänst Så röstade dina grannar visar just det!

Valresultat för varje valdistrikt

Hur röstade dina grannar? Hur röstade de som bor där du bodde tidigare, eller där du kanske drömmer om att bo? Såg ditt valdistrikts valresultat ungefär likadant ut som efter förra valet? Eller blev ett visst parti så stort att du knappt kan tro att det är sant? Med några få och enkla klick tar du dig till valresultaten på valdistriktsnivå (visste du förresten att det finns 5 837 valdistrikt?) för såväl riksdagsvalet som landstings- och kommunalvalet.

 Alla partier finns med

Röstade du på ett mindre parti i kommunalvalet? Undrar du kanske om ytterligare någon nära dig också gjorde det? För varje distrikt, för varje val, redovisas antal samt procentandel av rösterna för samtliga partier. Dessutom ser du förändringen mot tidigare val.

 Så röstade dina grannar rullar igång cirka 22.00 på valnatten, med data i realtid från Valmyndigheten, efter att ungefär hälften av rösterna är räknade.