Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så sant som det är sagt

Annons

i hur många dumheter som kan yttras under sju dagar ha slagits.

Vi kan börja med näringsminister Maud Olofsson som i debatten om höga direktörslöner och bonusar sa följande:

– Ska vi inte ha några resultatlöner alls så kan vi inte ha sopåkare i Stockholm som har det eller byggnadsarbetare som har det. Då måste vi skrota hela systemet och det tror jag ingen är beredd att göra.

Ursäkta mig, men vad har till exempel Carl-Henric Svanbergs lön att göra med en sopåkares? Eller en byggnadsarbetares? Svanberg, som är vd och koncernchef för Ericsson, fick 20,4 miljoner i lön i fjol. Visserligen en rejäl sänkning jämfört med 2007 då han fick 25,9 miljoner kronor, men jag tror nog att han klarar sig även om han mister hela sin bonus.

Jag misstänker att Maud Olofsson blev förvirrad ett tag och trodde att hon befann sig på en lunch med SEB:s vd Annika Falkengren, inte en pressträff i riksdagen.

ska komma till rätta med den enorma spridningen av aids: Genom ”ett andligt och mänskligt uppvaknande” och ”vänskap med dem som lider”.

– Problemet kan man inte komma till rätta med genom att dela ut kondomer. Det förvärrar bara problemet.

Att katolska kyrkan är motståndare till preventivmedel är kanske ingen överraskning, men är verkligen de flesta invånarna i Afrika katoliker? Är det rimligt att kräva att de hellre ska ansluta sig till en för dem främmande religion i stället för att använda kondom?

Utrikesminister Carl Bildt kommenterade så här:

– Det verkar som att påven har missuppfattat det här.

ELLER HUR??!!

När hans arbetsgivare skulle tvingas ta tillbaka pengar från pensionsspararna, tog han själv ut sitt eget pensionskapital för att skydda sig från förluster. Det blev omöjligt att behålla honom, men han tänker i alla fall behålla sin fallskärm värd 5 miljoner kronor:

– Jag måste se till min försörjning, förklarade han.

Jaha? Brukar det vara så att höjdarna i finansvärlden får gå från hus och hem när de mister jobbet, eller brukar det vara så att fortare än man hinner säga ”avgångsvederlag” så har de ett nytt högavlönat toppjobb?

Jag undrar hur Trollhättans alla varslade tänker om sin försörjning. Har de månne också fallskärmar?

den lilla människan, den svaga och utsatta? Jo, det kriminella nätverket Original Gangsters, visar det sig. De hänger ut dömda sexbrottslingar med namn och adress på internet. Gruppen ser gärningen som en ren samhällstjänst:

– Bara för att vi är yrkeskriminella så innebär det inte att vi inte har någon moral. Vi tar avstånd från allt våld mot kvinnor och barn, försäkrade ledaren Denho Acar från Turkiet, eftersom han i Sverige är häktad i sin frånvaro misstänkt för anstiftan till mordbrand.

Med sådana vänner behöver man inga fiender!

Jag gnuggar redan händerna.