Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska besökarna i Strömsund lockas tillbaka

En enkät till några av sommarens besökare på Dundermarknaden ska ge stöd inför fortsatta satsningar.

Det är Strömsund Turism som genomför enkätundersökningen tillsammans med Suab, Strömsunds utvecklingsbolag samt Dundermarknaden med arrangören IFK Strömsund.

En övergripande fråga som de vill ha svar på är: Hur viktig är ett evenemang för vår destination?

Enkätintervjuer kommer att göras med ungefär 300 av de tusentals besökarna under de fyra marknadsdagarna i Strömsund. Hur mycket pengar lägger våra gäster ut?, hur bor man? och var kommer man ifrån? är några av frågorna som finns med.

– Svaren kommer förhoppningsvis att vara till stor nytta för arrangören av Dundermarknaden för att kunna utveckla sin produkt. Men även ett värde för oss i vår kartläggning av våra gäster i kommunen under sommaren, säger turistchefen Anna Gillgren i ett pressmeddelande.

– Underlaget till enkätundersökningen finns naturligtvis tillgängligt för alla våra evenemangsarrangörer i kommunen.

Strömsund Turism och Suab kommer också, tillsammans med Mötesplats Strömsund, bjuda in allmänheten till ett evenemangseminarium på Folket Hus i Strömsund 21 april, med samma budskap: Hur viktig är ett evenemang för vår destination?

På seminariet kommer Patrik Jemteborn, som arbetar med evenemangsstrategier i länsprojektet Turism 2020, att föreläsa och ställa frågor till en panel bestående av representanter från kommun, handeln, turismföretag, idrottsförening, Mötesplats Strömsund och evenemangsarrangör.

– Det är viktigt att vi alla ser betydelsen och nyttan med våra evenemang i kommunen. Samt att vi alla känner oss delaktiga och ansvariga för att våra gäster ska känna sig välkomna, säger Anna Gillgren.