Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Brunflo snyggas till

Tisdag 4 februari var det uppstartsmöte för projektet/förstudien som går under arbetsnamnet "Brunflo framtid".

Städning av strandområdet, mer marknader på torget och ny dragning av Medvinden är några av idéerna som kommit fram hittills.

Annons

Gnistan till projektet kan sägas vara en motion som skrevs 2012, av socialdemokratiska kommunfullmäktigeledamöter från Brunflo och Marieby.

Motionen handlade om en uppsnyggning av Brunflo samhälle, och den antogs av fullmäktige samma år.

Som följd av motionen hölls ett möte under våren 2013 där företrädare för olika föreningar, företag och andra aktörer kom med flera idéer om hur Brunflo kan bli mer attraktivt och tillgängligt.

Tisdag 4 februari var det dags för fortsättningen, ett uppstartsmöte i Ordenshuset i Brunflo för projektet/förstudien "Brunflo framtid" som ska pågå året ut.

Det är studieförbundet ABF som äger projektet "Brunflo framtid" och har sökt EU-medel via Leader Storsjöbygden.

Syftet med "Brunflo framtid" är att bland annat att hitta idéer att arbeta vidare med och skapa en 3-årig handlingsplan. Målgruppen är alla som bor och verkar i Brunflo, särskilt ungdomar och unga vuxna.

– Det handlar om det lokala engagemanget, säger Håkan Pettersson, projektledare på ABF.

– Det gäller att hitta människorna, till exempel genom PRO och idrottsföreningarna.

Han berättar att han kommer att besöka skolor och företag i Brunflo för att berätta om projektet och försöka väcka engagemang.

Men om idéerna ska leda till något konkret i Brunflo så måste det ju finnas pengar?

– Det är ju det vi ska försöka få fram. Men först krävs att det finns människor som vill någonting, och att man är flera som hjälps åt och utvecklar idéer. Sedan får man ställa sig frågan: Vem eller vilka ska vi kontakta för stöd? Är det Leader Storsjöbygden, är det Östersunds kommun, eller någon annan?

– Någonstans måste behovet finnas av att göra en förändring, säger Håkan Pettersson.