Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Finland hantera svenska stjärnorna

Sverige ställs mot Finland i JVM-finalen.

Och de finska spelarna har en del att fundera på inför söndagens möte.

Som hur de ska stoppa Elias Lindholm och Filip Forsberg till exempel.

– Vi måste försöka ta dem helt enkelt, men jag har svårt att säga hur just nu, säger Juuso Ikonen efter 5–1-segern mot Kanada.

Sverige vann med 4–2 mot Finland i gruppspelet, men Juniorkronorna lär möta ett finländskt lag fullpumpat av självförtroende efter semifinalsegern mot Kanada.

– Vi kommer att ta hem guldet, säger Juuso Ikonen.

Elias Lindholm och Filip Forsberg visade vägen i Sveriges semi mot Ryssland. Finlands poängkung Teuvo Teräväinen ville inte vara sämre.

Två mål och ett assist kom från Teräväinens klubba mot Kanada och han skickade en kaxig hälsning till den svenska publiken efteråt.

– Det blir stort att möta Sverige och det är en dröm för mig. Det kommer att bli fullt hus med många svenska fans som vi ska få tyst på, sade Teräväinen.

Centern ligger tvåa bakom Filip Forsberg i JVM:s poängliga. Båda har gjort tolv poäng, men Forsberg ligger etta tack vare fler mål.

Så här säger Juuso Ikonen om svenska NHL-duon Forsberg och Elias Lindholm:

– Vi måste göra allt vi kan för att stoppa dem. De är jättebra spelare och det vet vi om eftersom vi har mött dem. Vi måste försöka ta dem helt enkelt, men jag har svårt att säga hur. Vi måste komma på något, säger Ikonen.

Är det "trash talk" som gäller tror du?

– Nej, jag tror inte det. Vi får försöka spela bort dem och få i gång vårt spel och på det sättet tror jag att vi kommer att ta vinsten.

Backen Julius Honka:

– De är bra spelare, men vi behöver inte tänka på något annat än att spela vårt spel. Det spelar ingen roll vem vi möter, säger Honka.