Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Jämtland stoppa McLeod

Han har bara gjort en match i Sverige.

Men inför kvällens match är mycket fokus riktat mot LF:s amerikanske guard Keith McLeod.

– En av de mest erfarna spelare som funnits i ligan, säger Jämtlands coach Pontus Frivold.

34-årige Keith McLeod har spelat 37 minuter tävlingsbasket i Sverige.

Det räckte för att guarden, som spelat med totalt fyra NBA-lag (Golden State, Utah, Minnesota, Indiana), i Euroleague samt i NBA:s farmarliga D-League, skulle göra avtryck.

McLeod gjorde 35 poäng och bombade in hela åtta stycken trepoängare när LF slog Örebro efter förlängning senast.

Så, hur stoppar ni honom, Pontus?

– Stoppa, det gör vi nog inte. Men vi kan försöka kontrollera honom till att skjuta de skott vi vill att han ska skjuta. Det är så klart svårt, men nummer ett är att han inte ska få öppna skott. Han ska få skjuta över oss.

– Eric (Mosley) kommer att få börja försvara på honom, och det blir så klart en väldigt intressant match-up. Eric är snabbare, men Keith har väldigt mycket erfarenhet efter att ha spelat på hög nivå i 15 år.

Vad är det för slags spelare?

– Med 34 år och den erfarenheten så kan han det mesta som händer på en basketplan. Mot Örebro visade han att han verkade bestämma det mesta i laget, trots att han varit där väldigt kort tid.

– Men det är viktigt att komma ihåg att det finns andra spelare i LF också, säger Pontus Frivold, och tar Christopher Ryan och Johan Åkesson som två tydliga exempel på framstående svenska spelare.

Det här med att ni klarat bra i jämna matcher, då?

– Så är det, absolut. Två förlängningar och ytterligare en riktigt tajt match (mot Örebro), det är skönt att ha i bakhuvudet.

– Om vi går in i en förlängning igen så vet vi att vi har klarat av det och att det inte är något att vara nervös över ... det självförtroendet är härligt att ha.

Med ett par Jämtlandssegrar helt i publikens smak hoppas Pontus Frivold även på välfyllda läktare i kväll.

– Det är inget som vi bara säger, utan vi känner verkligen av energin. Nu krockar det med både Idol och den här "sparkebollen" på tv ... men vi har haft fantastiskt stöd de senaste matcherna och vi hoppas få det igen.