Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Jämtland vinna i helgen

Chans till revansch för Jämtland när serien vänder, bussen går till Stockholm fullastad med Jämtlandsspelare

Efter elva matcher har Jämtland mött alla lag utom Central men Alvik två gånger. Laget har sex segrar och fem förluster, varav fyra under de första fyra matcherna. Premiären spelades mot Solna/Branten i Tegeltemplet där gästerna således drog det längsta strået. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna både i Jämtland och i Stockholm.

I Solna/Branten har Kristin Seman fått fem matchers ligarutin och till och med startat en match i Damligan. Deras spel och spelare har givetvis utvecklats sedan september, som man kan förvänta sig av ett ungt lag. De har även möjligheten att använda sina andra dubbellicenserade spelare, Amanda Tivenius och Johanna Prytz.

Jämtland har efter den tveksamma inledningen vunnit sex av de sju senaste matcherna och vuxit ihop som grupp. Rollerna i laget har blivit tydligare och spelidén börjar sitta. Om ni tittar under fliken avancerad statistik på Basketettans hemsida så ser ni att kurvorna pekar åt rätt håll. Under december månad, då vi mötte Sundsvall, Alvik, Järva och Akropol (tre topplag), ökade vi markant i 2-poängsprocent, assists, gjorda poäng och effektivitet. Framförallt 91 i effektivitet imponerar med tanke på motståndet. Givetvis var Anne Farrell en bidragande orsak till detta men det har varit roligt att se lagets utveckling och framförallt tycker jag att Erica Gavelin, Sara Gazanfareeon Karlsson och Frida Joelsson har tagit stora kliv under hösten. Danielle Elvbo, Tanisha Woodard och Elisabeth Landsten har varit på en stabil nivå. Nu ser vi fram emot en vinter med fortsatt utveckling av lag och spelare. Landskapet ligger öppet för att ta nya kliv framåt. Vem ska ta nästa stora steg?

Under söndagen möter Jämtland Lidingö i Hersbyhallen. I Lidingö spelar Emma Edenbert och Line Göransson i princip hela matcherna. Lines 12,4 returer per match imponerar och är en stor anledning till att de är tredje bästa returtagarlag av alla lag i de bägge serierna i Basketettan. Dessutom gör hon över 21 poäng per match. Det blir något att bita i för våra stora spelare. Men visst är det kul med utmaningar!