Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Sverige orka hela vägen

Flera spelare saknades på Sveriges fredagsträning.

– De behövde vila lite mer än de andra bara. De kommer att vara "fit for fight" i morgon, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Annons

Sebastian Collberg, Oskar Sundqvist, Filip Sandberg och Anton Karlsson kom aldrig ut på isen när Sverige genomförde fredagens träningspass inför semifinalen mot Ryssland på lördagen.

– Det är väl Anton som är det största frågetecknet. Det såklart är samma skada, säger Rikard Grönborg.

Anton Karlsson klev av matchen mot Norge med en ”överkroppsskada” och har inte kommit tillbaka efter det.

Isträningen i Malmö Arena var kort och nu väntar två matcher på två dagar i helgen för Juniorkronorna – oavsett hur det går mot Ryssland. Modobacken Robert Hägg ser inga problem med att lyckas hålla kroppen fräsch trots att det är i slutet av mästerskapet.

– Det handlar om att köra nedjogg och stretcha ordentligt. Det ska inte vara något problem. Vi har spelat två matcher på två dagar tidigare så det är ingenting man kan skylla på så, säger Hägg.

Christian Djoos har också sina knep för att orka när matcherna tätnar.

– Man får vila när man får tid att vila och äta riktigt, dricka mycket vatten och inte vara uppe allt för sent på nätterna, säger han.