Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så ska Zlatans lyxvilla i Åre se ut

Bygget av Zlatan Ibrahimovic lyxvilla i Åre pågår för fullt och någon gång i början av nästa år ska den vara klar. Det handlar om ett hus som är något utöver det vanliga och det beräknas kosta cirka 8 miljoner kronor.

Den 1154 kvadratmeter stora tomten är belägen intill Copperhill Mountain Lodge och på den tar nu ett mycket speciellt trevåningshus form. Expressen berättar att det är bolaget Sköna Hus som står bakom bygget och enligt egen utsago levererar de villor som är ritade av "Sveriges ledande och främsta arkitekter".

Till husets exteriör har tjärat trä och naturlig skiffersten använts och en rad skeva vinklar vittnar om att det här är en extraordinär byggnad. Expressen har tagit del av dokument som visar att det handlar om rum formade som trianglar och halvcirklar, blandat med "branta snedtak i olika nivåer och kraftigt lutade fönster i varierande storlek. Taket är klätt i grön vegetation av mossa och så kallade sedumväxter - idylliskt, miljövänligt och energibesparande".

Ett av våningsplanen är delvis beläget under marken och där finns två förrådsutrymmen där Zlatan och hans familj kan ställa skidorna efter en dag i Åres backar. Här finns också bergvärmepumparna som värmer upp villan. I källarplanet finns också ett kupolformat allrum och en av husets två toaletter.

Expressen berättar om en spiraltrappa som leder från allrummet upp i den öppna matsalen i markplanet. Här finns också det 26 kvadratmeter stora köket och på samma våningsplan finns ett pilspetsformat sovrum. Från det här våningsplanet kan fotbollsstjärnan ta sig direkt till någon av bilarna i garaget.

Spiraltrappan fortsätter till tredje våningsplanet där det finns ytterligare ett sovrum och ett vardagsrum på 87 kvadratmeter med stora panoramafönster med utsikt över Åredalen. Huset har också två terasser.

Expressen berättar att det är Zlatans mamma, Jurka Gravic, som står som ägare till fastigheten. Formellt äger hon även den 127 kvadratmeter stora jaktstugan i Offerdalsfjällen.

Den aktuella marken i Åre kostade drygt 2,2 miljoner kronor när den köptes för två år sedan. Produktionskostnaden för villan är cirka 6 miljoner, enligt Expressen.

Läs mer:

Här bygger Zlatan nytt drömhus i Jämtland

Zlatan. Det är bara att knacka på om mjölken är slut

Stordalen välkomnar Zlatan till Åre

Zlatan är hedersmedlem i Offerdals spelmanslag

Zlatan vill bygga jakthus i Offerdalsfjällen