Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tippar vi fredagens tävlingar

När Östersundstravet kör tävlingar under fredagsaftonen väljer vi att singla en segervan herre från Solänget genom Lottmar.

I år har framgångarna inte varit lika stora som ifjol, men hästen visade form senast och då Björn Karlssons drog springspår har ekipaget toppchans att leda hela vägen i V5-4. Spik! Även Delectable Ås i V5-öppningen är ett tänkbart singelstreck, men vi litar inte fullt ut på honom så vi väljer att dubbla med lägesgynnade Lassabo Palema. Rebeval var en topphäst i varande hos Henrik Svensson för några år sedan. Han har efter rehabilitering nu lopp i kroppen i ny regi och kan tänkas i V5-finalen. V5-3 känns ganska profillöst och vi hoppas att sex streck räcker på lappen, medan vi tror att en handfull streck räcker i det andra kallblodsloppet.

V5-förslaget 180 rader

Avd.1: 3 Lassabo Palema, 4 Delectable Ås res. 9 Dante Sund, 6 Ädel Blou

Avd.2: 1 Vildeli, 3 Järvsö Jansing, 6 Järvsö Moa, 8 B.W. Snuffe, 9 Bläs Linus res. 4 Tenorfaks, 5 Guli Prinsen

Avd.3: 4 Doc Ock, 5 Front Life, 6 Speed Cavalino, 8 Porto, 10 Aloxe, 12 Little Max res. 3 Oviraptor Rex, 9 Amber Eye

Avd.4: 6 Lottmar res. 10 Blikkstra, 9 Ivers

Avd.5: 5 Penny Of Man, 6 Rebeval, 7 Björnjägarn res. 9 Cuba Cohiba, 10 Rock You

Tips övriga lopp

Lopp 1: 13 Cobra Vici – 4 Enjoy Miss Clown – 3 Borga Gringo outs. 8 Supersessan

Lopp 2: 4 Fridge Tooma – 6 Going Gunvald – 7 Contador outs. 11 Nerium

Lopp 3: 5 Noblesse D´Inverne – 9 Asgo Ebenholtz – 2 Bet Online outs. 1 Jerns Strongenough

Lopp 9: 6 Chipstone – 4 Carlos Princess – 10 Lugnets Citrin res. 8 Lena Sisu

Lopp 10: 1 Källdals Laura - 7 Kunglighet – 6 Skönhet outs. 11 Can Svea

Analyser, V5:

V5–1: Delectable Ås håller finfin form och från ett perfekt utgångsläge bakom bilen bör Thomas Lönns travare ha toppchans. Han har dock inte varit pålitlig tidigare så vi väljer att gardera med Lassabo Palema som har spår innanför den förre och han ser på papperet ut att vara det främsta motbudet. Dante Sund visade form senast men har på nytt bakspår. En outsider, liksom Ädel Blou.

V5–2: Tipset får Bläs Linus som vann senast på Hagmyren och han blir allt bättre. B.W. Snuffe vann fem lopp ifjol och 5-åringen känns klart intressant efter uppehåll. Järvsö Moa har tre årssegrar ifjol och har fina tider i raden. Järvsö Jansing har sett klart förbättrad ut på senare tid, kan troligen sänka rekordet en bit och ses med ett spännande utgångsläge.

V5–3: Klurigt! Front Life får med tvekan tipset eftersom han har fina förutsättningar här, får Martin Djuse i vagnen och han är yngst i fältet. Speed Cavalino är en norrman som går jämnt och bra. Aloxe är klart duglig i sammanhanget och streckas tidigt trots bakspår.

V5–4: Lottmar är en fin travare som hade ett förträffligt fjolår med hela sex årssegrar. Björn Karlssons valack visade fin form senast och från springspår tror vi att ekipaget tidigt hittar till ledningen. Sedan blir han mycket svårpasserad och vi väljer att spika ekipaget från Solänget. Jenny Best är också rask ut och kan haka på fint i rygg på den förre. Robban Slogum har ett intressant utgångsläge och är ett platsbud.

V5–5: Penny Of Man har ett passade spår och Viktor Lycks styrning känns klart intressant här. Rebeval spåddes en fin framtid hos Henrik Svensson, men han skadade sig och har sedan varit borta länge. Han är högkapabel och kan tänkas med lopp i kroppen! Björnjägarn är en fin travare som är långt framme om det stämmer någorlunda längs vägen.

Klaringen

Lottmar (V5-4) är en fin travare som trivs förträffligt i ledningen och kommer Björn Karlsson dit leder ekipaget hela vägen!

Draget

Järvsö Jansing (V5-2) har höjt sig betänkligt på sistone och har ett spännande utgångsläge. Är det dags för första segern på fredag?

Mörka molnet

Rock You (V5-5) har fina tider i raden och han är en rätt bra sprinter som trivs när han får vara med där framme direkt. Bakspår och medeldistans är alltså inget som talar för honom så vi dissar hans chanser denna gång.

Dimman

I V5-3 är har ingen övertygat på sistone. Några höjer sig visserligen något på papperet, men ingen av dem är tuff nog att göra jobbet själv så det kan absolut skrälla till här.