Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tycker IFK Östersund om ungdomsfotbollen

Med anledning av rapporteringen kring ungdomsfotbollen i Östersund har IFK Östersunds styrelse valt att berätta hur de ser på den pågående debatten.

Några förtydliganden från IFK Östersunds styrelse

De senaste dagarna har det skrivits en hel del både positivt och negativt om IFK Östersund och om några av föreningens duktiga ledare i lokalpressen och på social media. IFK Östersunds styrelse vill med anledning av det göra några förtydliganden.

IFK Östersunds styrelse varken har eller har haft några invändningar mot att andra föreningar bedriver fotbollsverksamhet i det vi traditionellt kallar IFK land – tvärtom. Fler aktörer skapar mer intresse för den största och vackraste av sporter - något som i slutändan torde gynna alla aktörer.

Våra ledare som igår trädde fram i media har förstås rätt. Som förening har vi inget att invända mot att de träder fram. Aktiva ledare och föräldrar är vad vi i IFK Östersund vill ha. Att leda ungdomar innebär ett stort ansvar där något av det viktigaste är att skapa förtroende och glädje. Det bygger på en tillit man förtjänar. Det är ur ett barnrättsperspektiv inte så svårt att förstå att barn känner sig svikna och lurade när en ledare lämnar och tar med sig över halva truppen utan förvarning. Inget barn ska behöva uppleva det. IFK Östersund som förening stod inför en akut situation som måste hanteras. Kvarvarande ledare tog där ett ansvar som gick långt utöver det vanliga och tillsammans med föreningen agerades på olika sätt för att hantera en exceptionell situation på såväl det sociala som på det fotbollsmässiga planet. De barn som är kvar i verksamheten hos IFK är idag med fantastiskt stöd av sina ledare på väg tillbaka till en fungerande verksamhet där en ny tillit växer fram.

IFK Östersund står idag fortsatt stark som förening. Det är länge sedan som föreningens verksamhet fungerat på det stora hela så väl som nu. Antalet spelare växer, så också vårt medlemsantal och även som det ser ut just nu antalet lag i seriespel. I fjol var vi tillsammans med Ope IF den förening som hade flest ungdomslag i ÖP-lirsspel, i år vill vi delta med ännu fler lag. Det roligaste som finns är ju att spela match tycker våra spelare. Vid våra ledarmöten andas det glädje och optimism bland ledarna. Nya intressanta samarbeten är igångsatta tillsammans med Ope IF och Frösö IF. ÖP-hallsligan och kostnadsfri lovcamp är några exempel på det som säkert återkommer i ännu bättre versioner, ytterligare unika och intressanta aktiviteter presenteras inom kort.

IFK Östersund ser samarbete som nyckeln till framgång för oss som breddfotbollsförening och det gör även ÖFK. I Daniel Kindbergs öppna brev som publicerades igår skrev han att samarbeten och samverkan välkomnas med andra föreningar inom olika fält under förutsättning att ömsesidig respekt, förståelse och självständighet bibehålls. Det är något som IFK Östersund helhjärtat också ställer upp på och håller med om.

Under sådana förutsättningar träffar vi gärna ÖFK, Ope IF och Frösö IF, kanske Jämtland/Härjedalens fotbollsförbund och även andra föreningar som har intresse av barn- och ungdomsfotboll i allmänhet för förutsättningslösa diskussioner med barnens och ungdomarnas rätt i fokus. Kontakta vår Ordförande Sören Björklund om intresse finns, kontaktuppgifter finns på vår hemsida. Vi i IFK Östersund ser med tillförsikt fram mot en sådan träff. Kanske kan det ge våra och andra ideellt arbetande fotbollsledare den arbetsro som Frösö IF-ledaren efterfrågar och uttrycker väl i gårdagens tidning - Jag vill satsa min tid på barnen och inte diskutera med de andra klubbarna om hur vi ska göra.

Med vänlig hälsning

Styrelsen, IFK Östersund