Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så tycker läsarna om Östersunds-Posten: "ÖP är en bra lokaltidning med bra format"

Det går bra nu för Östersunds-Posten. Så bra att ÖP kan uppvisa den största ökningen av antalet prenumeranter bland jämförbara dagstidningar i hela landet. Vid en snabb koll på stan vad ni läsare tycker om ÖP möts man av mest positiva tongångar.

– Vi ökar den prenumererade upplagan med 8,1 procent, säger en jublande glad Hans Lindeberg, chefredaktör på ÖP.

Det är företaget Tidningsstatistik som varje år räknar tidningarnas prenumererade upplaga. De senaste tio åren har upplagan stadigt minskat. Under 2016 tappade ÖP drygt nio procent av den betalda upplagan. Men i år upplever vi ett trendbrott.

– Många tidningar redovisar fina siffror för sina olika pluspaket men ingen når lika långt som ÖP när det gäller att kompensera en fortsatt nedgång för papperstidningen med digital tillväxt. ÖP ökar tack vare det stora intresset för att bli plusprenumerant bland er läsare. Det är vi mycket tacksamma för och visar att vi är på rätt väg, säger Lindeberg.

Snart är en tredjedel av Östersunds-Postens 17400 prenumeranter helt digitala, antingen som pluskunder på op.se eller som läsare av E-tidningen.

Läs även: Hans Lindeberg: Rekordstor ökning för ÖP - tack till alla er som prenumererar: "Det visar att vi är på rätt väg"

Även Tidningen Härjedalen ökar. Visserligen bara med 100 exemplar, från 5.200 till 5.300 prenumeranter, men det är ändå plus 1,9 procent. LT tappar - 5,3 procent och har en upplaga på 7.200 ex. Veckotidningen Jämtlands Tidning har 3100 prenumeranter, en ökning med 500 under 2017.

TV: ÖP - bra eller dålig?