Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så var folkfesten Vårforum

Vårforum på Vemdalsskalet fortsätter att locka mycket folk. Under fredagskvällen var runt 2 000 personer inlösta när Lasse Stefans stod för dansmusiken. Lördagskvällen lockade ungefär lika många, när Mickeys och Refreshments spelade upp.

Många passade på att utnyttja de sista dagarnas skidåkning med en rejäl avslutning på Vemdalsskalet. En avslutning som har blivit en tradition för gäster och många härjedalingar.

Vårforum på Skalet betyder mycket dansmusik men även en festlig afterski som ingen vill missa. Även i år var det fullt drag med många glada och utklädda människor.

Trots löningshelg, strålande väder och många festsugna besökare blev det en förhållandevis lugn helg på Skalet för polis och ordningsvakter.

Polisen fanns på plats med tre patruller under helgen och omhändertog totalt fem överförfriskade personer som fick sova ruset av sig i finkan efter att ha tagits hand om enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad person.

Enligt polisen behövde man inte göra något ingripande när det gäller bråk och misshandel.

Dock fastnade ett flertal personer i nykterhetskontroll under söndagen då trafikpolisen hade kontroll i området.

Totalt kontrollerades 1 177 fordonsförare. Åtta personer blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Två av dessa hade under straffbar gräns när bevisutandningsprovet utfördes. Sex personer är rapporterade för rattfylleri, av dessa sex hade fyra så hög alkoholhalt i utandningsluften att deras körkort omhändertogs på plats.

58 personer har fått böter för fortkörning. Av dessa 58 körde fem stycken så fort att deras körkort omhändertogs på plats.