Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så vill Ragunda utveckla paviljongen

Ragunda kommun söker någon som kan driva den Thailändska paviljongen i Utanede.

Annons

– Ragunda kommun är ingen turistentreprenör.

Så svarar Ragunda kommunalråd Terese Bengard (S) på frågan varför den Thailändska paviljongen i Utanede läggs ut på entreprenad. Från förra veckan kan företag lägga anbud på drift, skötsel och verksamhetsutveckling.

– Jag förstår inte varför något vi gör varje år blir en så stor fråga, fortsätter hon.

Men det är snabba ryck. Redan 1 juni ska den med vinnande anbud börja verksamheten. Anledningen är att Ragunda kommun försökt få Thailand att gå in mer aktivt i utvecklandet av paviljongen, men att det inte gick att komma överrens den här gången.

– Men vi är övertygade om att vi kommer få intressenter, annars får vi anställa en person i kommunal regi, säger Terese Bengard.

Bengard ser Paviljongen i Utanede som ett guldkorn i kommunen som har stor potential som turistmål. Även många svenskar bördiga från Thailand ser paviljongen som ett naturligt resmål.

– Vi har fått en fantastisk gåva i Thailandspaviljongen och tanken är att ta ett nytt helhetsgrepp över verksamheten, säger Bengard.

Läs mer:

Firar minnet av kungen av Siams besök