Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så vill Ragunda utveckla paviljongen

Ragunda kommun söker någon som kan driva den Thailändska paviljongen i Utanede.

– Ragunda kommun är ingen turistentreprenör.

Så svarar Ragunda kommunalråd Terese Bengard (S) på frågan varför den Thailändska paviljongen i Utanede läggs ut på entreprenad. Från förra veckan kan företag lägga anbud på drift, skötsel och verksamhetsutveckling.

– Jag förstår inte varför något vi gör varje år blir en så stor fråga, fortsätter hon.

Men det är snabba ryck. Redan 1 juni ska den med vinnande anbud börja verksamheten. Anledningen är att Ragunda kommun försökt få Thailand att gå in mer aktivt i utvecklandet av paviljongen, men att det inte gick att komma överrens den här gången.

– Men vi är övertygade om att vi kommer få intressenter, annars får vi anställa en person i kommunal regi, säger Terese Bengard.

Bengard ser Paviljongen i Utanede som ett guldkorn i kommunen som har stor potential som turistmål. Även många svenskar bördiga från Thailand ser paviljongen som ett naturligt resmål.

– Vi har fått en fantastisk gåva i Thailandspaviljongen och tanken är att ta ett nytt helhetsgrepp över verksamheten, säger Bengard.

Läs mer:

Firar minnet av kungen av Siams besök