Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saepmi Welcomes bjuder på konserter i helgen

Conifa World Cup bjuder inte enbart på fotboll. I samband med turneringen bjuds det även på föreläsningar, konserter och marknader under kulturfestivalen Saepmie Welcomes.
Här kommer några tips på spännande konserter under helgen.

Torsdag 5 juni

19.00 Tingshuset: Konsert med Halhta Tjalhta. Samisk jojk med inslag av jazz. Bandet bildades 2007 och gav ut sin första skiva 2009. Anna Kråik är frontperson. Namnet betyder "nästan omöjligt" på sydsamiska.

20.00 Tingshuset: Konsert med Maxida Märak. Maxida Märak från Jokkmokk är musiker, skådespelerska och konstnär. Hon blandar med jojk med hiphop och är aktuell med en ny skiva.

Fredag 6 juni

14.00 Jamtlis stora scen: Jojk med Tanja Nordfjell. Samisk kulturproducent från Vålådalen. Sjunger, spelar gitarr och jojkar på sydsamiska.

19.00 Storsjöteatern: Konsert med Annasara Stenvall från Funäsdalen.

21.00 Storsjöteatern: Konsert med Lovisa Negga. Fransksamisk electronica-artist som är både musikproducent och artist och dessutom driver eget skivbolag. Har släppt flera soloalbum och samarbetat med bland andra Familjen och Den Svenska Björnstammen.

Lördag 7 juni

19.00 Storsjöteatern: Konsert med Lars-Jonas Johansson och Jon-Henric Andersson. Samisk pop/rock, duon är aktuell med en ny skiva.

20.30 konsert med Gumpegoddi Geriljá/Max Mackhé.

22.00 Konsert med Slincraze, samisk rappare.

Hela helgens program hittas här.