Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saffranskryddad fisksoppa

Dagens middagstips.

Annons

För 4 personer

15 minuter

400 g torskfilé av fisk från säkra bestånd

1 msk olivolja

2 dl fint strimlad färsk fänkål

2 dl fint strimlad purjolök

1 dl runt skivad morot

1/2 dl fint hackad gul lök

1 kuvert saffran, 0,5 g

2 tärningar fiskbuljong

2 dl torrt vitt vin alt. 1 msk mild vitvinsvinäger och vatten upp till 2 dl

1 liter vatten

salt

ytterst lite cayennepeppar

Gör så här:

1. Ta bort de yttersta lite hårda lagret på fänkålen. Dela grönsaken i två delar och skär bort den grova rotdelen. Resten hackas fint. Snitta och skölj purjolöken noga innan den strimlas fint. Skala och skär moroten i riktigt tunna skivor. Finhacka gul lök.

2. Fräs grönsakerna med olja och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt vin eller vinäger och vatten. Koka upp och smula ner fiskbuljongtärningarna.

3. Skär fisken i bitar med 2 centimeters sida. Lägg bitarna i soppan och sjud allt sakta i 3 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.