Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saffranskryddad fisksoppa

Dagens middagstips.

Annons

För 4 personer

15 minuter

400 g torskfilé av fisk från säkra bestånd

1 msk olivolja

2 dl fint strimlad färsk fänkål

2 dl fint strimlad purjolök

1 dl runt skivad morot

1/2 dl fint hackad gul lök

1 kuvert saffran, 0,5 g

2 tärningar fiskbuljong

2 dl torrt vitt vin alt. 1 msk mild vitvinsvinäger och vatten upp till 2 dl

1 liter vatten

salt

ytterst lite cayennepeppar

Gör så här:

1. Ta bort de yttersta lite hårda lagret på fänkålen. Dela grönsaken i två delar och skär bort den grova rotdelen. Resten hackas fint. Snitta och skölj purjolöken noga innan den strimlas fint. Skala och skär moroten i riktigt tunna skivor. Finhacka gul lök.

2. Fräs grönsakerna med olja och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt vin eller vinäger och vatten. Koka upp och smula ner fiskbuljongtärningarna.

3. Skär fisken i bitar med 2 centimeters sida. Lägg bitarna i soppan och sjud allt sakta i 3 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.