
Saffranskryddad fisksoppa

Dagens middagstips.
För 4 personer
15 minuter
400 g torskfilé av fisk från säkra bestånd
1 msk olivolja
2 dl fint strimlad färsk fänkål
2 dl fint strimlad purjolök
1 dl runt skivad morot
1/2 dl fint hackad gul lök
1 kuvert saffran, 0,5 g
2 tärningar fiskbuljong
2 dl torrt vitt vin alt. 1 msk mild vitvinsvinäger och vatten upp till 2 dl
1 liter vatten
salt
ytterst lite cayennepeppar
Gör så här:
1. Ta bort de yttersta lite hårda lagret på fänkålen. Dela grönsaken i två delar och skär bort den grova rotdelen. Resten hackas fint. Snitta och skölj purjolöken noga innan den strimlas fint. Skala och skär moroten i riktigt tunna skivor. Finhacka gul lök.
2. Fräs grönsakerna med olja och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt vin eller vinäger och vatten. Koka upp och smula ner fiskbuljongtärningarna.
3. Skär fisken i bitar med 2 centimeters sida. Lägg bitarna i soppan och sjud allt sakta i 3 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.