Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saga Kuehne fick storharr i Ljusnan

/
  • Saga Kuehne beskriver sig inte som någon fiskeexpert men trots det lyckades hon fånga en riktig storharr i Ljusnan under påskhelgen.
  • 57 centimeter lång och 1,7  kilo tung var den harr som Saga Kuehne fångade.

– Jag är inte någon storfiskare så först trodde jag att det var ett bottennapp.
Det berättar Saga Kuehne efter att hon fått en storharr på kroken i Ljusnan.

Annons

Saga Kuehne har haft riktigt stor fiskelycka under påsken. Först drog hon en öring som vägde drygt 1,3 kilo men detta toppades någon dag senare med en harr som vägde 1,7 kilo, en aktad vikt vilken räcker till en plats på Sportfiskarnas topp 20-lista över fångade harrar under 2000-talet.

– Det är nästan lite orättvist att jag har fått så fina fiskar för jag är absolut ingen storfiskare. Jag är mest ute för att det är en så bra avkoppling att fiska, säger Saga Kuehne som dock medger att hon fått blodad tand.

– Att se att det finns stora fiskar gör det hela lite mer spännande, säger hon.

– Jag kör med kastmete på botten. Det var väl därför jag trodde att jag fastnat i någonting på botten då storharren högg.

När det började rycka i linan förstod hon att det var en fisk modell större som fastnat på kroken. Som tur var hade hennes man Horst lyckats övertala henne att ta med håven.

– Det brukar inte vara någon mening att ha håv men den här gången var det tur att jag tog med den. Harren hade svalt kroken rejält men jag var lite rädd för att linan skulle gå av, säger Saga Kuehne som redan har lagat middag av sin fångst.

– Harr ska ju helst ätas när den är dagsfärsk.

Mer läsning

Annons