Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sagolikt under Krokoms kulturvecka

Många tycker att det ska bli mer drag i Krokoms centrum.
Det är åtminstone inget snack om att det blir mer sagolikt i samhället – åtminstone mellan 6–12 oktober då Krokoms kulturvecka anordnas.

Annons

Det har varit intensiva förberedelser inför årets kulturvecka i Krokom, som arrangeras för tredje året i rad i samarbete med föreningar, organisationer och församlingar. Flera av kommunens kreativa krafter har anlitats inför veckan, och flera spännande inslag kommer att pocka på uppmärksamheten.

Två av de mest intressanta programpunkterna är "Dockliv" och konstprojektet "Belysa unga drömmar".

Det är Brodösgänget från "Livet i Krokom" som ligger bakom utställningen av Dockliv, där hantverkare från kommunen kommer att visa upp sina egentillverkade dockor. I täten för projektet står Eivor Comén och Karin Richardsson, och de har under flera veckor hämtat in färggranna bidrag till utställningen.

– Titta bara på de här två dockorna, de är ju helt fantastiska, säger Eivor och berättar att det är Astrid Åkerström från Lillholmsjö som tillverkat dem.

Dockorna kommer att visas upp i Swedbanks skyltfönster, och säljas var för sig via budgivning till högstbjudande. 

– Och alla intäkterna från försäljningen kommer att gå till Bassefonden, så det är för en mycket god sak, hälsar Eivor som håller tummarna för intensiva budgivningar.

Dockorna kommer även att visas upp på kommunens Guldkväll i Nälden fredag 3 oktober, och den sista budgivningsdagen blir fredag 10 oktober. 

Konstprojektet "Belysa unga drömmar" kommer garanterat att dra en del blickar till sig. Det är konstnären Susanne Perry från Ede Offerdal som har påbörjat ett projekt med elever i åk 9 på Nyhedens skola.

Själva projektet handlar om att prata och reflektera runt vilka drömmar man har, de kan vara realistiska förväntningar eller drömlika fantasier. I skapandeprocessen ska eleverna gestalta dessa i personliga installationer som placeras på lyktstolpar i centrala Krokom, så att drömmarna blir belysta. För de förbipasserade kan man ta del av de enskilda konstverken till fots eller om man passerar i bil kan det upplevas som en färgrik helhet.